Tirsdag, 28. april 2020 - af Emilie Jepsen

Mette Frederiksen deler sød video: Grineflip for åben skærm

Foto: Hanne Juul
Statsminister Mette Frederiksen har delt en sød videohilsen fra tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen og hendes datter Magda på sin Instagram. Og det får grinene frem.

Det er svært ikke at få et smil på læben, når man ser den video, statsminister Mette Frederiksen har delt på sin Instagram-profil. 

Videoen med tidligere håndboldlandsholdspiller og hendes datter Magda er en opfordring om at passe på hinanden i disse coronatider. Det vigtige budskab får dog svære kår, da Magda drillende efterligner sin mors ord, og derpå får grineflip. 

Gik direkte i danskerne hjerter

Mor og datter gik direkte i danskernes hjerter, da de medvirkede i TV 2 programmet "Verdens lykkeligste landshold".  Et landshold, Lykkeliga, som blev startet af Rikke Nielsen for at skabe et hold til alle de børn, der ikke kan gå på almindelige sportshold, fordi de fx er udviklingshæmmede.

BILLED-BLADET har fået lov til at dele den søde video og den hilsen, som Rikke Nielsen har skrevet til videoen. 

For denne tid går også udover Lykkeliga, og de mange børn der ikke kan mødes længere. 

Se den her:

View this post on Instagram

Normalt mødes de over 1.000 håndboldspillere i håndboldhallen. Det kan de desværre ikke i de her dage. Vi må alle finde nye måder at mødes på. Det er hårdt. Særligt for børn med udviklingshandicap. Magda og Rikke har delt deres historie med mig. Det er godt at se, at humøret stadig er højt. Og skønt at I holder fast i hjemmetræning for de mange håndboldspillere. “Vi hjælper hinanden med at holde humøret oppe herhjemme. Det er der brug for - for hverdagen er godt nok blevet en anden. Med tre børn hjemme bliver familielivet godt gennemprøvet, og vi får alle trænet vores tålmodighed. Heldigvis er der også masser af stunder med fjolleri og grin. For min datter Magda og alle hendes venner i LykkeLiga rammer den sociale distancering ekstra hårdt. Børn med udviklingshandicap har nemlig ofte svært ved at danne venskaber og sociale fællesskaber. Det er derfor, vi har arbejdet så hårdt for at opbygge LykkeLiga - for at give ungerne dét fællesskab, som de ellers mangler i hverdagen. I dag er der mere end 1.000 børn, der spiller håndbold i LykkeLiga. Eller - det vil sige, det gør de jo netop ikke lige nu - dumme corona! Hallerne står tomme - og de 1.000 håndboldspillere sidder derhjemme og mangler deres fællesskab. Derfor laver Magda og jeg “hjemmetræning”, som vi sender live her på facebook hver mandag. Det er bare så vigtigt, at vi holder fast i fællesskabet, selvom vi ikke kan være sammen. Det er selvfølgelig slet ikke det samme som at spille rigtig håndbold - men vi kan mærke, at fællesskabet i LykkeLiga består ude bag skærmene. Men… Magda savner altså at være rigtigt sammen med sine holdkammerater fra håndboldhallen!”

A post shared by Mette Frederiksen (@mette) on

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden