27. sep. 2022
Af Sofie Nymand

Morten Grunwald og Lily Weidings kunstsamling kommer på auktion

Morten Grunwald og Lily Weiding 
Morten Grunwald og Lily Weiding
Foto: Martin Høien
Morten Grunwald og Lily Weiding gik bort i henholdsvis 2018 og 2021. Nu kommer deres kunstsamling på auktion.

Udover skuespillet og teatret nærede Morten Grunwald og Lily Weiding stor kærlighed for billedkunsten. Det har resulteret i en flot kunstsamling, som nu kommer under hammeren.

Det oplyser Bruun Rasmussen.

Morten Grunwald og Lily Weiding, der gik bort i henholdsvis 2018 og 2021, havde en imponerende kunstsamling med malerier af blandt andre Per Kirkeby, Egon Mathiesen, Robert Jacobsen og Arthur Köpcke.

Beslutningen om at sælge ud fra samlingen er taget af døtrene, som nu sætter 48 malerier på auktion, så nye ejere nu kan få glæde af kunstværkerne.

Selv om Grunwalds store kunstinteresse ikke var så kendt i den brede offentlighed, så havde han ifølge familie, venner og kolleger en eminent sans for kunst og æstetik.

– Kunsten skulle røre noget i ham og give ham glæde, mens han ejede det. Han har aldrig gået op i investeringer og den slags, og hans første store løn brugte han på kunst, fortæller datteren Tanja Grunwald om sin fars store passion for kunst.

En passion, der ifølge Grunwald selv, også sikrede ham rollen som Ernst Nyborg i Matador, billedkunstneren og Maudes Maudes gamle tegnelærer.

Auktionshuset oplyser, at auktionen finder sted den 27. og 28. september på Traditionel Auktion i Bredgade i København og på Netauktion den 27. september på Bruun Rasmussens hjemmeside.

Læs mere om: