Onsdag, 20. april 2022 — af Majken Munk

Nervøs Louise Houvenaeghel: Første aften ude efter alvorlig sygdom

Louise Houvenaeghel
Louise Houvenaeghel
Foto: Hanne Juul
Det er en måned, siden Louise Houvenaeghel fik stomi. Hun tog tirsdag aften et stort skridt.

Louise Houvenaeghel blev for en rum tid siden hasteindlagt og opereret af to omgange på grund af stærke mavesmerter.

Det resulterede i, at hun fik en midlertidig stomi.

Tirsdag aften tog hun et stort skridt, da hun var ude for første gang siden operationen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stort skridt

Louise Houvenaeghel havde sin første aften ude, da hun og veninden Lotte tog til premieren på tv-serien ”The First Lady”.

- Det er jo min første aften ude, så jeg har det meget bedre. Jeg er stadigvæk lidt færdig, men jeg tager små skridt, fortalte hun.

Men hun indrømmer også, at det var med nerverne udenpå tøjet, at hun tog springet.

- Jeg kan lige så godt sige det helt ærligt. Jeg fik pludselig en reminder om, at det var i aften, og jeg har faktisk sagt ja til det, mens jeg har været på morfin. Så tænkte jeg bare i dag, at jeg skal jo ud. Det nytter jo ikke noget at bure sig inde hele tiden. Så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne tage den benhårdt, lød det fra hende.

Taler åbent

Louise Houvenaeghel tog ret hurtigt en beslutning om at være åben omkring sin stomi.

- Den er midlertidig. Det håber jeg i hvert fald. Man ved det jo ikke, hvis der går noget galt igen. Indtil videre er den midlertidig, og det gør det lidt nemmere. Det giver måske også lidt mod til at turde at stå frem og fortælle om det. Det var noget, jeg besluttede mig for med det samme, at det var noget, jeg ville fortælle om, fortalte hun og uddybede:

- Det er ret tabubelagt. Jeg sagde også lige til min veninde Lotte, når vi kommer ind i biografen, håber jeg ikke, at det bliver for stille på et tidspunkt, og den begynder at larme, for den kan den godt finde på at gøre. Forskellen er bare, at mit ikke lugter, fordi jeg har kulfilter på.

Reddet livet

Hun betragter sin stomi som livreddende, og sammenligner den med den hjertestarter Christian Eriksen fik indopereret, efter sit kollaps til EM.

- Det har reddet mit liv. Jeg har skrevet en opdatering på et tidspunkt, hvor jeg skrev, Christian Eriksen fik en ICD-enhed, og jeg har fået en stomi, for vi vil bare gerne være i live. Det er det, der redder os, fortalte hun.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden