Lørdag, 12. maj 2018 - af Helle Skram de Fries

Nikolai og Felix så nyt portræt af deres mor: Det er rigtig flot!

Grevinde Alexandra, prins Felix og prins Nikolai

Grevinde Alexandra, prins Felix og prins Nikolai

Foto: Krestine Havemann
Grevinde Alexandra var også ovenud tilfreds med resultatet, da hun lørdag den 12. maj afslørede et portrætmaleri af sig selv.

- Det er rigtig flot! Sådan lød det fra både prins Nikolai og prins Felix, da de stod og betragtede de maleri af deres mor, som grevinde Alexandra netop selv havde afsløret.

Afsløringen fandt sted hos Galleri Puls Art i helt nyåbnede lokaler i Smallegade på Frederiksberg.

 

Fint besøg

Galleriejer Henrik Elnegaard bød velkommen til de mange fremmødte gæster – og der var så mange, at folk måtte lukkes ind i hold.

- Og så har vi jo et specielt fint besøg, nemlig grevinde Alexandra, lød det fra Henrik Elnegaard, inden han gav ordet til grevinden.

Grevinde Alexandra kunne fortælle, at hun mødte kunstner-ægteparret Lill-Marlen og Henrik Elnegaard på en kunstmesse og blev meget fascineret af parret og deres kunst.

- Og jeg blev meget beæret, da Lill-Marlen spurgte om hun måtte male mig. Jeg har set hendes portrætter og synes, de er en hyldest til kvinden. Jeg har ikke se det færdige resultat, så jeg er nok endnu mere spændt end jer, fortalte en veloplagt Alexandra, inden hun trak tæppet væk, så det flotte maleri kunne beskues.

 

Grevinde Alexandra med kustneren

Foto: Krestine Havemann

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Styrke og sårbarhed

- Jeg er meget tilfreds. Jeg synes, maleriet viser både styrke, sårbarhed og femininitet  hos en kvinde, der ser frem til nye oplevelser. Det viser også en erfaring – det kunne ikke være malet, da jeg var 30 år, lød reaktionen fra 53-årige Alexandra.

Prins Nikolai og prins Felix så smilende til al virakken.

18-årige prins Nikolai glæder sig til han efter sommerferien skal starte sin toårige uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole i Varde.

Savner storebror

Han 15-årige lillebror, prins Felix mente nok, han ville komme til at savne sin storebror. Men prins Nikolai kunne berolige:

- Jeg kommer hjem hver weekend.

- Hver weekend! Det er jo næsten oftere end nu, konstaterede prins Felix og sendte sin bror et stort smil.

Prins Nikolai bliver til sommer student fra Herlufsholm.

Altid mine sønner

Grevinde Alexandra var tydeligvis glad og stolt over at have sine to flotte sønner med til begivenheden i Galleri Puls Art.

- De er jo altid mine sønner – også når de engang er flyttet hjemmefra. Sådan er det at være mor, konstaterede hun med et varmt smil.

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden