Onsdag, 22. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Nikolaj Lie Kaas’ rolle blev overtaget af en anden: Nu deler han sjovt billede

Nikolaj Lie Kaas
Nikolaj Lie Kaas
Foto: Mikael Rieck
Nikolaj Lie Kaas spillede Carl Mørck i de fire første Afdeling Q-film, men siden blev rollen overtaget af Ulrich Thomsen.

Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q har været populære i mange år, og lige fra den første bog, ”Kvinden i buret”, blev filmatiseret i 2013, har også filmene været store hits.

Det er Nikolaj Lie Kaas, der spiller rollen som kriminalkommissær Carl Mørck i de fire første film, som Zentropa i sin tid købte rettighederne til. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jussi Adler-Olsen var dog ikke tilfreds med filmatiseringen af de første fire bøger, og både filmselskabet og skuespillerne blev skiftet ud, da den femte bog, ”Marco Effekten”, skulle op på det store lærred.

Det stod Nordisk Film for, og i hovedrollen som Carl Mørck kunne man denne gang opleve Ulrich Thomsen. 

- Ulrich Thomsen er en vidunderlig skuespiller, det samme var Nikolaj. Men Ulrich Thomsen er et pragtfuldt valg. Han er en anden type. Med en lille tåre i øjenkrogen, meget mere underspillet, hvilket er med til at forstærke hans karakter, sagde Jussi Adler-Olsen til TV 2 i 2021.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i "Journal 64" 
Foto: Henrik Ohsten

Intet tyder dog på, at Nikolaj Lie Kaas bærer nag over, at kollegaen Ulrich Thomsen har overtaget hans rolle i den populære filmserie. På Instagram har den 49-årige skuespiller nemlig delt et sjovt billede af sig selv i selskab med netop Ulrich Thomsen.

”Carl Mørck & fan”, lyder det i teksten til billedet fra Nikolaj Lie Kaas, som man kan se her. 

Ulrich Thomsen og Nikolaj Lie Kaas er i disse dage sammen i Berlin, fordi der til filmfestivalen Berlinalen tirsdag var verdenspremiere på den nye serie ”Agent”, der er skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas, og som har Ulrich Thomsen på rollelisten.

Instruktør og manuskriptforfatter på ”Agent”, Nikolaj Lie Kaas, og skuespillerne fra serien, Esben Smed, Ulrich Thomsen, Julie Agnete Vang, Mathilde Arcel og unge Selma Sol í Dali Pape.
Foto: Christopher Aoun/Zentropa

Ulrich Thomsen har tidligere arbejdet sammen med Nikolaj Lie Kaas i film som ”Blinkende Lygter”, ”Brødre”, ”Adams æbler” og ”Sprængfarlig bombe”.

Filmatiseringen af den sjette Afdeling Q-film, ”Den grænseløse”, som har Ulrich Thomsen i hovedrollen, får premiere i begyndelsen af 2024.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden