2. feb. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Nu er Ritt Bjerregaard stedt til hvile: Se de smukke blomster på gravstedet

Ritt Bjerregaard
Onsdag eftermiddag blev Ritt Bjerregaard stedt til hvile på Vestre Kirkegård. Se billederne af hendes smukke, blomsterfyldte gravsted i galleriet herover.

21. januar gik Ritt Bjerregaard bort efter flere års kræftsygdom, og onsdag 1. februar sagde familie og venner et sidste farvel til den kendte politiker, der blev 81.

Begravelsen fandt sted fra Nordre Kapel på Vestre Kirkegård i København, og efter en cirka fem kvarter lang ceremoni, der bød på indslag fra gode venner, blev kisten ført ud af kapellet.

De mange begravelsesgæster gik herefter de få meter fra kapellet og ned til gravstedet, hvor der var fællessang med Anne Linnet i front.

Herefter blev kisten sænket ned i jorden.

Ritt Bjerregaard ligger nu sidder om side sammen med andre store socialdemokrater som Stauning, Jens Otto Kragh og Anker Jørgensen. De ligger alle ved den lille sø på Vestre Kirkegård, som i folkemunde bliver kaldt for "det røde hav".

Efter begravelsen tog familie og venner ind til Christiansborg, hvor der var en mindehøjtidelighed til ære for Ritt Bjerregaard.

I mellemtiden blev de mange blomster lagt på gravstedet, og i de efterfølgende timer kom mange forbi for at se Ritt Bjerregaards sidste hvilested og lægge en blomst.

Se billederne af det smukke gravsted i galleriet herover.

Ritt Bjerregaard har længe vidst, hvor hun skulle begraves, og for nogle år siden plantede hun fem æbletræer på stedet.

De er blevet gravet op i forbindelse med begravelsen og stod onsdag i nogle store, sorte baljer lige ved siden af gravstedet, hvor de siden skal plantes igen.

De fem æbletræer blev for flere år siden plantet på Ritt Bjerregaards gravsted. 
De fem æbletræer blev for flere år siden plantet på Ritt Bjerregaards gravsted.
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: