Ny fornem pris: Årets Guld Harald

Rudi Nielsen 

Rudi Nielsen 

Foto: Lars Horn og Claus Poulsen

Årets Guld Harald er en ny fodboldpris, som den 8. juli uddeles for første gang ved Arena Nord i Frederikshavn for at hædre mindet efter den legendariske fodboldspiller, Harald Nielsen.

Torsdag, 13. juni 2019 - af Trine Larsen

Først fik den legendariske fodboldspiller Harald Nielsen en plads opkaldt efter sig i fødebyen Frederikshavn.

Så kom der en stor statue op foran Arena Nord, hvor pladsen ligger, og i juli 2019 uddeles en ny fodboldpris til minde om den populære, afdøde fodboldspiller.

Harald Nielsen skrev allerede som 19-årig kontakt med italienske Bologna og stod senere bag indførelsen af professionel fodbold i Danmark.

Prisen uddeles 8. juli

Den allerførste uddeling af prisen Årets Guld Harald finder sted den 8. juli 2019 kl. 18 - lige for foden af statuen af samme Guld Harald, som blev hans kælenavn, da han var ung.

Den fornemme pris er på 25.000 kroner og den heldige modtager får desuden en statuette, som er mindre udgave af Guld Harald-statuen.

TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Glæder sig til at afsløre prismodtageren

Der er stiftet en Guld Harald-komité, og dens medlemmer har allerede fundet dette års modtager.

Ifølge fodboldspillerens enke, Rudi Nielsen, glæder komiteen sig til at overrække prisen og ikke mindst til at afsløre prismodtageren.

Guld Haralds familie deltager

Rudi Nielsen, der blev kendt som den første Mie i "Far til Fire"-filmene, og hendes familie vil selv være til stede, når overrækkelsen finder sted.

Det er Spar Nord Fonden, der står bag selve prisen, mens det er Rudi og Harald Nielsen Holding, der har skænket statuetten, som også har en værdi af 25.000 kroner.

Harald Nielsen døde 73 år gammel den 15. august 2015.