10. mar. 2022
Af John Lautrup

Oscar Davidsen Siesbye: Jeg har fået en gave for livet

Oscar Davidsen Siesbye
Oscar Davidsen Siesby nyder den spanske sol sammen med sin kone, Britt Siesbye, og børnene, Alexander og Sofie.
Foto: Hanne Juul
Oscar Davidsen Siesbye måtte sidste år lukke sin smørrebrødsrestaurant "Ida Davidsen" på grund af corona. Han og familien har i stedet boet et halvt år i Spanien. Nu er han kommet hjem og arbejder på en genåbning.

Oscar Davidsen Siesbye er udover at være en af prins Joachims bedste venner også normalt en travl ejer af smørrebrøds-restauranten "Ida Davidsen".

Men sidste år tvang corona ham til midlertidigt at lukke restauranten, og i stedet har han og familien brugt et halvt år i Spanien på at lade batterierne op og nyde hinanden.

Oscar Davidsen Siesbye er netop vendt hjem med sol i kinderne og fred i sjælen. Men BILLED-BLADET besøgte familien i Marbella et par uger før hjemrejsen.

– At være her et halvt år har været en helt vidunderlig ting at kunne gøre. Jeg har virkelig fået en gave for livet. Pludselig at kunne være der 100 procent for familien, som ellers altid har skullet tage hensyn til mig, fordi jeg har arbejdet så meget. Det har simpelthen været en kæmpe gave. En fantastisk ting. Jeg har næsten ikke ord for det, siger han og misser op mod solen.

Alexander, 16 år, og Sofie, 13 år, har nydt godt af, at deres far pludselig har haft masser af tid. Og vice versa.

– Åh ja, det må man sige. Det har nok været den største gave. Man kommer uvægerligt til at snakke om en masse ting med børnene, når man har mere tid sammen med dem, siger Oscar Davidsen Siesbye.

Han er nu gået i gang med at finde et nyt lokale til genåbningen af "Ida Davidsen" og regner med at være klar med en ny restaurant i løbet af sommeren.

Og smørrebrødssedlen vil blandt andet være præget af frisk inspiration fra opholdet på solkysten nær Marbella, hvor han har nydt at gå på opdagelse i det spanske køkken.

Læs stort Marbella-interview med Oscar Davidsen Siesby i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 10. marts. Her fortæller han også om sit venskab med prins Joachim.

Læs mere om: