Peter Myginds sønner begejstrede for ny lillesøster

Peter Mygind, familiens nye fadderbarn Emma, 6 år, og sønnerne Julius, 22 år, og Valdemar, 15 år.

Peter Mygind, familiens nye fadderbarn Emma, 6 år, og sønnerne Julius, 22 år, og Valdemar, 15 år.

Foto: F. Gernyx
Skuespilleren har taget sine to sønner med til Zambia, hvor de holder påske sammen med deres nye fadderbarn Emma.

Han er kendt for sin skæve humor, men Peter Mygind har absolut også en alvorlig side, og så har han også et meget stort hjerte, der blandt andet banker for at hjælpe verdens fattigste.

Det er forklaringen på, at han lige nu, sammen med sine to sønner, Julius på 22 og Valdemar på 15, har valgt at droppe de veldækkede påskeborde til fordel for en påskeferie i Zambia sammen med Plan Danmark.

Her har familien Mygind (minus Peter kone, Lise Mühlhausen, de passer huset derhjemme) mødt deres nye fadderbarn, Emma Banda på seks år.

Det var en stor oplevelse og blev både et sjovt og et rørende møde:

- Jeg er så taknemmelig over at få lov til at opleve at besøge vores fadderbarn. Det er faktisk fjerde gang, det sker. Og det at have mine sønner med – og vise dem, hvordan verden også ser ud - er meget vigtigt for mig. Mine børn og jeg bliver mindet om, hvor priviligerede vi er,  fortæller Peter Mygind direkte fra Zambia til BILLED-BLADET.

Har også et fadderbarn i Indien

Peter Mygind og hans familie har i cirka 14 år været Planfaddere, og i vinterferien 2012 var hele familien i Indien for at hilse på pigen Champa, som er deres fadderbarn i Indien.

Peter er glad for at kunne støtte Plan Danmarks arbejde og for den måde, Plan arbejder på med ikke kun at støtte det enkelte barn, men også støtte projekter, der er til gavn for hele landsbyen.

Plan Danmark arbejder på langsigtet udvikling i 50 af verdens allerfattigste lande.

I år har foreningen fået Projekt Ulandskalenderen, så mens Peter Mygind og sønnerne er i Zambia, bliver der optaget tre film, som senere på året bliver vist i forbindelse med Børnenes Ulandskalenderen 2014.

Det vil blive suppleret med foredrag og undervisning i skolerne om forholdene i Zambia.

Her er især pigerne marginaliserede og har hårde odds, fordi drengebørn generelt er i højere kurs.

Stor gæstfrihed

I forbindelse med Ulandskalenderen vil danskerne komme til at lære seksårige Emma og hendes familie at kende. Den tæller blandt andet en storebror på otte, og så far og mor, hvor moren har gået syv år i skole og faren fire år.

Lige så fattigt der er i Zambia, lige så stor er gæstfriheden.

Peter Mygind og sønnerne bliver modtaget med åbne arme og store smil. Og det har stor betydning for hele landsbyen at få fadderbesøg.

Så selv om Peter Mygind og Co. har valgt at holde påske i Zambia langt fra Danmark, er det absolut en påske fyldt med smil og masser af livsglæde.

Det koster 210 kroner om måneden at have et fadderbarn gennem Plan Danmark - og det er fradragsberettiget.

- Og det er penge, der virkelig gør en forskel, pointer Plan Danmark, der på verdensplan har 1,2 millioner faddere.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden