Søndag, 10. april 2022 — af John Lautrup

Poul Bundgaard: Bog går bag om den glade facade

Poul Bundgaard
Kirsten og Poul Bundgaard
Foto: Aller Media
Poul Bundgaard var folkekær som få og uimodståelig som den betuttede Kjeld i Olsen Banden. Men han var også så meget andet, hvilket vil fremgå af ny biografi, som udkommer til efteråret.

Poul Bundgaard var meget mere end Kjeld fra Olsen Banden. Det har forfatteren, Jacob Wendt Jensen, sat sig for at godtgøre i en stor biografi om den folkekære skuespiller, som han udgiver til efteråret.

– Poul Bundgaard var et menneske, der levede i krydsfeltet mellem at være generøs og kærlig hjemme og hårdt ramt af sceneskræk ude. En mand, hvis hemmelige drøm om at blive operasanger led et knæk. En mand, der som skuespiller kunne langt mere, end han blev bedt om. Og som døde med støvlerne og Kjelds kostume på i 1998 under indspilningerne til “Olsen Bandens sidste stik”, siger Jacob Wendt Jensen om skuespilleren, der ville være fyldt 100 år den 27. oktober.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jacob Wendt Jensen har lavet timevis af interviews med Poul Bundgaards enke, Kirsten Bundgaard, samt hans tre børn, nære venner og stjernekolleger. Og han har gravet masser af ukendt arkivmateriale frem.

– Der er meget nyt i bogen. For eksempel om Poul Bundgaards indsats under besættelsen, om hans unge liv som pigernes ven, om hans første kone, Bente, om sceneskræk, om hans mange private klubber, om hans forhold til receptioner, om vægt og mad og så selvfølgelig flere kapitler om Olsen Banden og hele historien om den sidste film i slowmotion med mange nye kilder og dermed hele historien om Bundgaards død, fortæller Jacob Wendt Jensen, som tidligere har udgivet roste biografer om Ove Sprogøe, Lise Nørgaard og Victor Borge og bidraget til en stor bog om tv-serien “Matador”.

Alt sammen på store forlag, men de takkede nej til Poul Bundgaard, hvorfor han tænkte: “Så gør jeg det bare selv”. Til formålet har han stiftet Forlaget Format, og han finansierer udgivelsen via såkaldt crowdfunding på portalen booomerang.dk. Her kan alle støtte biografien med titlen “Meget mere end Kjeld fra Olsen Banden” mod at få gode bogtilbud. Den udkommer den 26. september.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden