13. dec. 2017
Af af Dorte Quist og Niels Burgos

Prinsesse Benedikte undrede sig: Bjarne Als pyntede i en lille landsby

Bjarne Als
Bjarne Als
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den kongelige hofleverandør Bjarne Als kan andet en pynte slotte og godser. Han tog turen til en lille by i Sydvestjylland.
Julen er hvert år Bering House of Flowers’ helt store arbejdsperiode. Normalt arbejder blomster-mesteren Bjarne Als og hans medarbejdere til langt efter midnat i september til november. Men i år har han prøvet at være lidt på forkant med julearbejdet, og derfor har der hele året siddet et par medarbejdere ude i det ”hemmelige” julerum og skabt Berings klassiske og overdådige dekorationer.

Bjarne Als: Gearet helt op til jul

– Jeg er fuldstændig gearet op til julen i år – og har været det i flere uger, må jeg indrømme. Vi får flere og flere opgaver med at pynte slotte, butikker, virksomheder og hos private. Og der skal jo også være personale i butikken. En af Bjarne Als' nye julekunder i år har været Dagli'Brugsen i Nordenskov i Sydøstjylland. Sammen med tre medarbejdere skabte Bjarne Als over flere dage i slutningen af oktober et imponerende, farverigt og fortryllende juleunivers med et omvendt juletræ, der breder sig hen over loftet midt blandt havregryn og Ribenasaft.

Prinsesse Benedikte spurgte

– Det er en lillebitte by med 688 indbyggere, men de har en meget entreprenant brugsuddeler, skal jeg love for, siger Bjarne Als med et smil. Udsmykningen af brugsen i Nordenskov har været en af årets sjoveste og mest inspirerende opgaver for den kongelige blomsterdekoratør. – Prinsesse Benedikte spurgte, hvorfor jeg havde sagt ja til opgaven. Men helt ærligt. Jeg pynter op steder, hvor der er to, fem eller 10 mennesker, der ser det. Her er der jo minimum 688 mennesker, der ser udstillingen. Og så har jeg hørt fra brugsuddeleren, at der rent faktisk kommer turistbusser til butikken for at se udstillingen. Det er da sjovt. Onsdag den 13. december kan duse Bjarne Als på TV 2 i programmet " Jul hos hofleverandørerne" fra 2015. Det er klokken 21.10

Læs mere om: