14. maj. 2018
Af John Lautrup

Rasmus Bjerg laver folkefest for John Mogensen

Rasmus Bjerg hylder John Mogensen i teaterkoncerten "John".
Rasmus Bjerg hylder John Mogensen i teaterkoncerten "John".
Rasmus Bjerg vil hylde John Mogensen med den stort anlagte teaterkoncert "John", der skal opføres rundt omkring i hele landet til foråret.

Rasmus Bjerg, 41 år, er for egen regning og risiko i gang med at planlægge et stort John Mogensen-show, som til foråret skal opføres rundt omkring i Danmarks store musik- og koncerthuse samt på Gamle Scene på Det Kongelige Teater. Teaterkoncertens titel er slet og ret "John".

Han imponerede med sit portræt af John Mogensen i filmen "Så længe jeg lever", der siden premieren i foråret er set af flere end 400.000. Nu håber han at trække folks nyvakte interesse for sangeren over i det, han håber der bliver en folkefest for John Mogensen.

Vover pelsen igen

– Det bliver store hyldestkoncerter til John i et visuelt flot univers. En teaterkoncert, hvor vi holder folkefest og inviterer hele familien Danmark med. Filmen, som jeg er super glad for, har et stort fokus på drukken og nedturen, også fordi den skulle fungere dramatisk. Det underspiller vi lidt her, hvor vi i stedet hylder musikken og manden og giver et glimt af tiden, fortæller Rasmus Bjerg, som har to egenproducerede soloshows bag sig og igen vover pelsen. Denne gang i en større opsætning med flere medvirkende.

John Mogensen.
John Mogensen.
Foto: All Over Press

Også for børn og børnebørn

– Da jeg gik og øvede mig på sangene og spillede dem for mine børn og deres kammerater, slog det mig, at de bleve meget fanget af nogle af de der historier. De lyttede virkelig og begyndte at synge med. Så tænkte jeg: Jamen, børn kan jo også se noget i Johns sange. Nu er det ikke en børneforestilling, jeg laver, men jeg synes, det kunne være rigtig sjovt, hvis bedsteforældrene tog deres børn og børnebørn med. Så kunne de få et stykke danmarkshistorie fortalt på den måde, siger Rasmus Bjerg, som allerede til sommer optræder med syv små John Mogensen-koncerter på nogle af musikfestivallerne.

Masser af smil

– Man bliver sgu glad i låget af at lytte til hans musik. Og nu vil vi hylde ikonet. Det var vigtigt at fortælle nedturens historie i filmen, men vi skal ikke videre ad den vej. Nu vil vi holde festen, for den var også en stor del af ham. Han sendte en masse smil ud i verden, siger Rasmus Bjerg, der samtidig løfter sløret for, at billetterne til teaterkoncerten "John" bliver sat til salg fra onsdag den 16. maj kl. 10.

Læs mere om: