6. okt. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Roberta Reichhardt i sin første hovedrolle: Derfor er hun gået i fodsporene på sin kendte familie

Roberta Reichhardt fotograferet med sine forældre, Peter Reichhardt og Line Knutzon, i 2016. 
Roberta Reichhardt fotograferet med sine forældre, Peter Reichhardt og Line Knutzon, i 2016.
Foto: Birger Storm
Roberta Reichhardt kommer af en familie med skuespillerblod i årerne, og nu er hun aktuel i sin første hovedrolle. Hun spiller Karoline i Anders W. Berthelsens romantiske komedie "Lykkelige Omstændigheder".

Med både kendte forældre og kendte bedsteforældre har Roberta Reichhardt været med på den røde løber, siden hun var ganske lille, men onsdag aften var det hende, der var i centrum.

Her var der nemlig gallapremiere på Anders W. Berthelsens nye film "Lykkelige Omstændigheder", som har Roberta Reichhardt i en af hovedrollerne.

Familien bakkede op til premiere

Det er den 26-årige skuespillers hidtil største rolle.

- En større rolle betyder, at man har en udvikling i sin karakter, og det er en udfordring, som er superspændende som skuespiller. Det har været superfedt at få lov til, og det har været med en masse forskellige mennesker, fortæller hun om sit arbejde med filmen.

Roberta Reichhardt er langt fra den første i sin familie, der beskæftiger sig med skuespillet. Hun er nemlig datter af skuespiller Peter Reichhardt og dramatiker Line Knutzon, og hendes bedsteforældre tæller blandt andre Lars Knutzon og Poul Reichhardt.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho7775.jpg
Robertas morfar, Lars Knutzon, var blandt de mange fra den kendte familie, der var med til gallapremiere.
Foto: Martin Høien

Skuespillet har ligget og luret

Men hun har ikke altid været sikker på, at hun også skulle gå efter en karriere som skuespiller.

- Det har været noget, der har været tæt på mig, så jeg er både blevet spurgt og har også spurgt mig selv, om det var noget, jeg også skulle. Det har ligget og luret, men så kom det først, da jeg blev lidt ældre og kunne mærke, at der lå en interesse der, siger hun om skuespillet.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho7717.jpg
Roberta Reichhardt havde opbakning fra kæresten Eskil Tonnesen på den store aften. Han er også skuespiller.
Foto: Martin Høien

En gave at dele interessen med familien

De kendte aner har dog ikke betydet, at hun har følt et ekstra pres i forhold til at præstere.

- Det er et spørgsmål, jeg har fået før, og jeg tror, det hører en gammel tid til på en måde. Det ved jeg ikke. Jeg har det i hvert fald ikke sådan. Jeg ser det mere som en gave, at jeg har en familie at dele den interesse med, fortæller Roberta Reichhardt.

Kendte søskende

Hendes tre søskende har også alle gjort karriere inden for showbusiness. Tvillingebroren Karl-Frederik Reichhardt arbejder i musikbranchen, hvor han både skriver og producerer musik til andre kunstnere.

Også Robertas storebror Ludvig Brygmann beskæftiger sig med musik, mens storesøsteren Frida Brygmann både er dramatiker og forfatter, ligesom hun også har arbejdet med musik og skuespil. Ludvig og Frida Brygmann er børn af Line Knutzon og Martin Brygmann.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-25334.jpg
Roberta Reichhardt flankeret af sine søskende Frida og Ludvig samt deres far, Martin Brygmann.

Under onsdagens gallapremiere var familien mødt talstærkt op for at bakke om Roberta Reichhardt og den nye film.

I "Lykkelige Omstændigheder" spiller hun Karoline, der pludselig finder ud af, at hun er gravid, og som indgår en aftale med sin storesøster om, at hun får babyen og samtidig betaler Karolines gæld ud.

Filmen kan ses i biografer landet over fra 6. oktober.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho7693.jpg
Anders W. Berthelsen har instrueret "Lykkelige Omstændigheder", hvor de bærende roller spilles af Joachim Fjelstrup, Roberta Reichhardt, Sofie Torp, Martin Høgsted og Esben Smed.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: