17. aug. 2016
Af Lisbeth Grube

Se billederne: Nikolaj Lie Kaas og Christopher møder flygtningebørn i Libanon

Christopher og Nikolaj Lie Kaas.
Christopher og Nikolaj Lie Kaas.
Foto: Kim Wendt
Skuespiller Nikolaj Lie Kaas og sanger Christopher er med Red Barnet i Libanon for at besøge syriske flygtningebørn.

Et stjernepar i dansk showbiz er rejst til Libanon i den gode sags tjeneste. Skuespiller Nikolaj Lie Kaas, 43, og popsanger Christopher, 24, er begge ambassadører for Red Barnet, og står i disse dage ansigt til ansigt med nogle af de mange børn, der er flygtet fra konflikten i Syrien.

Og det er et møde, der har gjort indtryk.

Nikolaj Lie Kaa hjælper gerne

– Livet på flugt betyder for mange af børnene, at alt, hvad de kender, bliver taget fra dem. Deres hjem, deres venner, deres skole og måske endda deres familiemedlemmer.

– Jeg har tidligere rejst med Red Barnet og har set, hvor stor en forskel deres arbejde gør for børn. Hvis jeg kan hjælpe med, at vi kan nå endnu flere børn til et bedre og tryggere liv, så er det da det eneste rigtige, siger Nikolaj Lie Kaas.

https://imgix.billedbladet.dk/redbarnet4_foto_kim_wendt_0.jpg
Foto: Kim Wendt

Fokus på Red Barnets landsindsamling 4. september

Både Nikolaj og Christopher vil sætte fokus på Red Barnets landsindsamling 4. september, hvor netop børn på flugt og i katastrofer er temaet. Før afrejsen fortalte Christopher, at han både var spændt og nervøs for mødet med flygtningebørnene.

- Deres barndom er blevet stjålet. Deres drømme og håb er blevet smadret. Jeg har svært ved at forestille mig, hvad børnene kommer til at fortælle os, men jeg ved, at deres fortællinger vil gøre et stort indtryk, siger Christopher.

Man kan melde sig som indsamler på www.redbarnet.dk/landsindsamling

https://imgix.billedbladet.dk/red_barnet_libanon_foto_kim_wendt.jpg
Nikolaj og Christopher med Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.
Foto: Kim Wendt

Læs mere om: