Søndag, 21. november 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Skønne billeder: Nissebanden samlet igen

Ann Hjort, Kirsten Peüliche, Flemming Jensen og Finn Nielsen
Ann Hjort, Kirsten Peüliche, Flemming Jensen og Finn Nielsen
Foto: DR
Ann Hjort, Kirsten Peüliche, Flemming Jensen og Finn Nielsen spillede sammen i "Nissebanden i Grønland" fra 1989, men de har ikke været samlet i flere år. Det blev der lavet om på søndag eftermiddag, da der var premiere på musicalen "Nissebanden i julemandens land".

Julestemningen spreder sig så småt over det ganske land – også i Teltet på Bakken, hvor der søndag eftermiddag var premiere på musicalen ”Nissebanden i julemandens land”.

Her bliver alle de elskede karakterer vækket til live igen, og både børn og barnlige sjæle kom med en tur til Holme Olstrup og Julemandens land.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hyggeligt gensyn

Blandt publikum var der mange, der har set og genset de elskede tv-julekalendere mange gange, men der var også nogle stykker, som var med til at lave den.

Næsten hele Nissebanden fra den måske mest populære af de tre julekalendere – nemlig ”Nissebanden i Grønland” - genså nemlig hinanden søndag eftermiddag.

Nissebanden samlet igen

Kirsten Peüliche, 78, som i sin tid spillede Gemyse, og Finn Nielsen, 84, der er kendt som Skipper, sad blandt publikum, og her kunne de se deres to gamle Nissebanden-kollegaer på scenen.

Ann Hjort, 65, som i sin tid spillede Puk, er bibliotekar i den nye musical, som er skrevet og instrueret af 73-årige Flemming Jensen – også kendt og elsket som Lunte.

I musicalen kan man se ham i rollen som Fiffig-Jørgensen.

Nissebanden i Grønland blev sendt første gang i 1989. 
Foto: DR

Nissebanden genforenet 

Det var kun Arne Hansen, der i sin tid spillede Hr. Mortensen, der ikke kunne være med. Han døde i 1992.

Det er flere år siden, at de fire Nissebanden-skuespiller senest har været samlet, og derfor var det også noget helt særligt at mødes nu igen, hvor et nyt hold af skuespillere har vækket det kendte univers til live. 

Ann Hjort, Kirsten Peüliche, Flemming Jensen og Finn Nielsen
Foto: Mikael Rieck

Skønt at se hinanden igen

- Det har været skønt. Det har været sjovt at blive bragt tilbage til fortiden, fortalte Finn Nielsen, mens Ann Hjort fortalte, at det havde været rørende at vide, at der også sad nogle af de gamle kollegaer ude i teltet og kiggede med.

Hun havde også spottet, at Kirsten Peüliche sad og sang med på nogle af de gamle sange.

Den første julekalender, ”Nissebanden”, blev sendt i 1984, mens ”Nissebanden i Grønland” er fra 1989. Til december kan man se eller gense den på Ramasjang.

I 2003 kom den tredje julekalender, som hedder ”Nissernes Ø”.

Musicalen ”Nissebanden i Julemandens Land” kan opleves på Bakken frem til den 19. december.

Finn Nielsen og Ann Hjort 
Foto: Mikael Rieck

Finn Nielsen og Ann Hjort forelskede sig under optagelserne til julekalenderen, og i dag har de en søn på 28. De blev skilt i 2010 men er stadig rigtig gode venner. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden