Søndag, 4. december 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Stéphanie Surrugue har haft det liggende i otte år: Nu kunne hun endelig bruge prins Henriks gave

Stéphanie Surrugue
Stéphanie Surrugue
Foto: Martin Høien
I 2014 fik Stéphanie Surrugue personligt overrakt Ridderkorset af prins Henrik, og torsdag aften tog hun det i brug for første gang.

Det var tilbage i 2014, at Stéphanie Surrugue blev inviteret til en privat audiens hos prins Henrik på Fredensborg, hvor hun til sin egen store overraskelse blev slået til Ridder af Dannebrog.

Det er nu otte år siden, hun modtog den flotte anerkendelse af kongehuset, og for første gang har DR-korrespondenten nu haft Ridderkorset i brug. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til gallamiddag med prinsesse Marie

Torsdag aften var hun inviteret med til gallamiddag på den franske ambassade, hvor prinsesse Marie var æresgæst.

Det var en perfekt anledning til for første gang at vise Ridderkorset frem.

- Da i aftes var første gang, jeg bar ordenen, fik jeg råd af Jesper Høvring til, hvor præcis på kjolen det skulle fæstnes, oplyser Stéphanie Surrugue om designeren, der har lavet hendes flotte pailletkjole, og som gennem årene har klædt mange kvinder på, når de skulle til fest med de kongelige.

Tilbage i 2014 fortalte Stéphanie Surrugue, hvordan det var at være på Fredensborg og få overrakt Ridderkorset personligt af prins Henrik.

- Vi var fem til stede, der blev stillet op på en række, og jeg tænkte: Hvad sker her? Så kom prinsgemalen ind, glad og veloplagt, og begyndte at fæstne et ridderkors på hver af os. Næsten al blodet forsvandt fra min hjerne, og jeg kan slet ikke huske, hvad der blev sagt. Det eneste, jeg husker, er, at prins Henrik sagde til lykke, og da hans sekretær bagefter gjorde det samme, svarede jeg med et ”Til lykke” til ham. Så forvirret var jeg, fortalte korrespondenten dengang til BILLED-BLADET.

Stéphanie Surrugue til gallaaften på den franske ambassade i tricolorens farver og med Ridderkorset på kjolen
Stéphanie Surrugue til gallaaften på den franske ambassade i tricolorens farver og med Ridderkorset på kjolen. 
Foto: Martin Høien

Stéphanie Surrugue har tilbragt mange timer i prins Henriks selskab, for hun står bag portrætbogen ”Enegænger”, der handler om netop ham. Den udkom i 2010.

Det flotte Ridderkors blev luftet for første gang i denne uge. 
Det flotte Ridderkors blev luftet for første gang i denne uge. 
Foto: Martin Høien

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden