Susse Wold får sin egen flise på Frederiksberg

Bent Mejding og Susse Wold

Bent Mejding og Susse Wold

Foto: Gregers Overvad
Susse Wold fik lørdag den store anerkendelse at få sin egen flise på Frederiksberg Allé. Den 80-årige skuespiller er den 23. i rækken af store film-og teaterpersonligheder, der får sin egen flise støbt ned i gaden.

Egentlig kunne man tro, at én af Danmarks helt store skuespillere, Susse Wold, for længst havde fået anderkendelsen at blive "støbt ned" i fortovet på Frederiksberg Allé i den københavnske pendent til Hollywood Boulevard i Los Angeles.

Susse Wold holdt sjov takketale

Men det skete først i går 30.september 2019, hvor den populære skuespiller, der er Ridder af Dannebrogordenen 1. grad, fortjent blev hyldet for sit mangeårige arbejde indenfor film, teater og på tv i kommunen, hvor eventyret begyndte.

- Tusinde tak og hvor er jeg dog glad for, at jeg ikke ligger under stenen, spøgte den smukke og sprudlende skuespillerinde, da hun trådte op på podiet for at holde sin takketale.

Her understregede sin tætte tilknytning til Frederiksberg ved at nævne, at hun debuterede som skuespiller på Riddersalen, der ligger kun få hundrede meter fra, hvor Susse Wolds flotte flise nu ligger.

Tæt tilknytning til Frederiksberg

Men Susse Wolds tilknytning til Frederiksberg er endnu tættere, for faktisk er Susse Wold født på Frederiksberg, hvor hun også har boet i mere end 50 år.

Anderkendelsen af Susse Wold og tildelingen af flisen udløste også Teaterprisens check på 25.000 kroner og fornemme ord i en pressemeddelelse fra Frederiksberg Fonden, der står bag prisen:

- Susse Wold er en af landets mest elskede skuespillerinder. Men Susse Wold har været helt sin egen. Hendes talent er vidtfavnende, står der, og alle dem, der har stemt på de 10 kandidater i 2019, var ikke i tvivl.

Til trods for et stærkt felt med bl.a Henning Jensen, Tammi Øst, Sofie Gråbøl, Lars Brygmann og Kirsten Olesen.

Publikum har peget på Susse Wold

- Dét, jeg er meget, meget lykkelig over, er, at det ikke er specialister, der har valgt, hvem der skulle have denne her sten. Det er publikum. Det er nok også mine læsere, sagde Susse Wold ifølge TV2-Lorry og hentydede til sine to bøger, "Fremkaldt" fra 2008 og senest "Bevægelse", der udkom sidste år.

Stort arbejde som AIDS-Fondets præsident

Dertil kan lægges Susse Wolds store arbejde som præsident for AIDS-Fondet og hendes utrættelige arbejde som H.C. Andersen ambassadør i ind-og udland. 

Siden sine tidlige år som skuespiller har Susse Wold været en efterspurgt skuespiller og hun har høstet stor anderkendelse i branchen, ligesom Susse Wold også er publikums yndling.

Ingen af delene har ændret sig, selvom hun sidste år i november fyldte 80 år. Susse Wold er stadig mere end aktiv og dét blev der sat streg under, da den smukke, smilende og fremragende skuespiller i går modtog den velfortjente Teaterpris på en uforglemmelig sensommerdag.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden