Lørdag, 10. juni 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Tidligere juraprofessor Eva Smith dukkede op på den røde løber: Fulgtes med sin kendte skuespillersøn

Eva Smith
Eva Smith
Foto: Martin Høien
Eva Smith, som blandt meget andet er tidligere juraprofessor, var forleden inviteret med til biografpremiere af sin kendte skuespillersøn.

Eva Smith er Danmarks første kvindelige juraprofessor, og selv om hun sidste år fyldte 80 år, er hun stadig særdeles aktiv i samfundsdebatten.

Gennem sin lange karriere har hun haft en lang række faglige tillidsposter, blandt andet har hun været formand for Det Kriminalpræventive Råd.

Eva Smith har desuden en stor familie, og hun er mor til seks børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En af dem, skuespillersønnen Michael Asmussen på 53 år, havde forleden inviteret sin mor med premieren på den nye thriller ”Englemageren”, som Julie Ølgaard står bag, og som han spiller med i.

- Vi har det virkelig godt, har vi ikke, mor? Sagde han på den røde løber.

Eva Smith og Michael Asmussen
Eva Smith og Michael Asmussen
Foto: Martin Høien

- Da jeg læste manus til filmen, syntes jeg, den var meget uhyggelig og også lidt voldelig. Jeg tænkte: ”Hvem tager jeg med? Jeg tager min mor med”. Hun er jo vant til forbrydere, sagde Michael Asmussen med et smil om sin mor, der stadig optræder i medierne og andre steder med jævne mellemrum.

- Jeg kan ikke helt lade være, når folk ringer, og så har jeg jo noget at sige stadigvæk. Grundlovsdag havde jeg to grundlovstaler, fortalte Eva Smith, der i øvrigt er datter af den tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup, der var bror til blandt andre Per Hækkerup.

Sønnen Michael Asmussen er foruden ”Englemageren” også aktuel i filmen ”Asfalt”. Mange husker ham især fra filmen ”Min søsters børn i sneen” fra 2002, hvor han spillede skiinstruktøren Dan, der var særdeles interesseret i Neel Rønholts karakter, storesøsteren Amalie.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden