Til lykke: Troels Kløvedal fylder 72 i dag

Globetrottereren Troels Kløvedal har slået sig ned på Djursland - men i tankerne er han sikkert ofte hos sine to børnebørn om bord på \

Globetrottereren Troels Kløvedal har slået sig ned på Djursland - men i tankerne er han sikkert ofte hos sine to børnebørn om bord på "Havana"

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Troels Kløvedal er helt bogstaveligt "eventyr-sejladsernes bedstefar". Både hans søn, Mikkel Beha Erichsen, og børnebørnene følger i Troels' kølvand.

Tillykke på dagen til Troels Kløvedal, der gennem mange år har været fulgt at danskerne,  når han sejlede jorden rundt  og fortalte på TV om sine oplevelser om bord på det gode skib "Nordkaperen"

 

Oprindeligt var hans efternavn Beha Erichsen. Et navn, der i dag bliver båret flot videre af hans søn, Mikkel, der også bærer sejler-interessen videre, så det nu er ham og hans familie, der sejler verdenshavene tynde i deres skib "Havana".

LÆS OGSÅ: Da Troels Kløvedal mødte dronningen

Troels Kløvedal: eventyrlyst gået i arv

Men det var Troels Kløvedal, der  viste søvejen, så at sige. Det var ham, der allerede i 70´erne skrev bøger og lavede udsendelser om sit eventyrlige liv på verdenshavene. Han var dengang en publikumsmagnet, præcis som hans søn med familie er det i dag, når de sætter ”Kurs mod fjerne kyster”. Mikkel Beha Erichsen har både arvet sin fars fortællelyst og ægte engagement i sejlerlivet og verdens forskellige kulturer. Og da også han har været i stand til at inspirere længere ned i rækkerne, er det i dag hans to sønner, Emil og Theis, der er på en tre år lang verdens omsejling. En tur – og en kultur- som vi danskere er så heldige at få et indblik i, når familien toner frem på skærmen på det gode skib "Havana".

 

En ægte sømand går sjældent helt i land, og Troels Kløvedal er da også stadig begejstret for sejlerlivet, men han har i dag slået sig ned i Ebeltoft på Djursland, hvor han bor med sin kone, Else Marie Meldgaard, der er gymnasielærer. Med hende kan han i dag fejre sin 72-års fødselsdag, og hvem ved; såfremt påskeplanerne tillader det, kigger hans fem børn og seks børnebørn måske forbi… (altså naturligvis med undtagelse af dem, der lige nu ligger og vuggerved fjerne kyster).

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden