TILLYKKE: Anne-Grethe Bjarup Riis fylder 51

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis

Foto: Hanne Juul
Skuespiller og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis fylder 51 år mandag 21. november.

Anne-Grethe Bjarup Riis er lille af statur, men samtidig en kvinde, der fylder meget med sin store personlighed.

Hendes kreative evner har givet spændende resultater på film – både som agerende skuespiller og som filminstruktør - i bogform som forfatter, i kunstens verden og, ikke mindst, som debattør.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Og Anne-Grethe Bjarup Riis er ikke bange for at kaste sig selv ind i kampen.

Den bedste fødselsdagsgave

Men den største udfordring, hun har været igennem, er hendesyngste søn Gilberts leukæmi, der ramte familien i foråret 2015.

Efter et hårdt forløb med kemobehandlinger og kørestol, er niårige Gilbert helt bogstaveligt på benene igen.

- Ja, han er nu på vedligeholdende behandling. Han kan selv gå i skole og er den gode, gamle, fjollede Gilbert, fortalte Anne-Grethe Bjarup Riis for nylig til BILLED-BLADET.

Anne-Grethe Bjarup Riis fejrede sidste år sin runde 50-års fødselsdag med en kæmpe privat fest, hvor 150 mennesker var inviteret til tapas i lejligheden på Østerbro.

Dengang blev Gilbert passet af venner i ejendommen, hvor Anne-Grethe og hendes mand, Bo Mortensen, hele tiden kunne se til ham.

LÆS MERE: Anne-Grethe Bjarup Riis: - Min søn skal nok blive rask

I år kan Anne-Grethe Bjarup Riis og resten af familien fejre fødselsdag med visheden om, at det går rigtig godt med Gilbert. Og det er nok den bedste fødselsdagsgave.

Og så kan hun danse

Anne-Grethe Bjarup Riis er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992. Som skuespiller er hun blandt andet kendt fra tv-serierne ”Hotellet” og ”Emmas Dilemma” og fra Lars von Triers film ”Idioterne”.

I 2012 debuterede hun som filminstruktør med ”Hvidsten Gruppen”, og i sommeren 2013 havde hendes film ”Tarok” premiere.

Af bøger har hun blandt andet skrevet trilogien ”Send mere kærlighed”, ”Send mere sex” og ”Send flere børn”. I øjeblikket skriver Anne-Grethe Bjarup Riis på ”noget nyt”, som hun først senere kan afsløre mere om.

Talentfulde Anne-Grethe Bjarup Riis kan i øvrigt også danse. I 2008 dansede hun sig til en flot 3. plads i "Vild med dans" sammen med Michael Olesen.

Familien tæller foruden manden, Bo Mortensen, og den yngste søn, Gilbert, også datteren Yrsa på 12 og sønnen Oswald på 20.

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden