18. dec. 2017
Af John Lautrup

TILLYKKE: Jens Okking fylder 78 år

Jens Okking
Jens Okking
Foto: Martin Høien
Jens Okking blev fejret på plejehjemmet "Symfonien" i Næstved.

Jens Okking har med sin umådelige iværksættertrang været hér, dér og alle vegne i dansk film og teater. Nåja, så har han forresten også indimellem haft tid til at være landmand, EU-parlamentariker samt kultur-, rejse- og madskribent.

Et hæsblæsende liv, der nu i en årrække har været stille omkring, efter at han blev ramt af sygdom.

I dag bor Jens Okking på plejehjemmet "Symfonien" i Næstved, hvor han søndag blev fejret af familien.

- Han fik gaver og boller og var rigtig glad, fortæller sønnen, Niels Okking.

Jens Okking er far til Niels, Mads Okking og Silja Okking. Alle tre fik han med danseren og koreografen, Anette Walther, som han havde den store sorg at miste allerede i 1988. Hun blev kun 43 år.

Blodprop stoppede karrieren

I 1970 debuterede Jens Okking på film i ”Oktoberdage”, og for sit arbejde har han modtaget tre Bodil-statuetter; én for bedste birolle i ”Nitten røde roser”, én for bedste hovedrolle i ”Strømer”, og en for sin hovedrolle i ”At klappe med een hånd”.

Han vil også blive husket for TV-serierne "Een gang strømer" og "En by i provinsen".

I 1999 blev han valgt ind i Europa-Parlamentet for Junibevægelsen. Men efter halvandet år skiftede han til Folkebevægelsen mod EU, og blev i sin korte tid i Parlamentet mere og mere kritisk overfor EU.

I marts 2003 blev han sygemeldt fra Parlamentet på grund af en depression og stress. Året efter blev han ramt af en blodprop og indstillede karrieren.

Læs mere om: