29. dec. 2014
Af Helle Skram de Fries

TILLYKKE: Kurt Ravns 67 år lange tidsrejse

Kurt Ravn
Kurt Ravn
Foto: Hanne juul/BILLED-BLADET
Vi har lige fulgt ham som agent Grå i DRs julekalender "Tidsrejsen", og på fødselsdagen i dag runder den populære skuespillers egen "tidsrejse" 67 år.

Der er ikke meget pensionist over skuespilleren Kurt Ravn, der i dag fylder 67 år.

Selvom han kunne læne sig tilbage og se på en lang og glorværdig karriere, vælger den populære og efterspurgte skuespiller at fortsætte sit aktive professionelle liv.

Vi har netop fulgt ham i DR's julekalender "Tidsrejsen" som agent Grå, men trods mange store og mindeværdige roller gennem tiden, vil de fleste nok først og fremmest tænke på Kurt Ravn som "Røde" i Matador, fortæller BT i anledning af fødselsdagen.

Skuespilleren har brugt talent

Flere vil dog også huske ham fra programmet "Den gode, den onde og den virk'lig sjove”, der var en TV-succes i 80'erne - og så hans uforglemmelige parodi på vores tidligere statsminister, Poul Schlüter.

Men Kurt Ravn har også brugt sit store talent på adskillige karakterroller, som blandt andre Erik i "Jeppe på Bjerget" - for blot at nævne en enkelt.

På den private scene var Kurt ravn i 2004 på ferie med sin kone Annette Gericke i Thailand på øen Khao Lak.

Ravn blev ramt af tsunami

Så tiåret i år for den forfærdelige tsunami husker han alt for godt.

Kurt Ravn har efterfølgende fortalt om den frygtelige oplevelse, hvor han og Annette blev revet fra hinanden af de voldsomme vandmasser og faktisk havde opgivet at finde hinanden i live.

Men heldigvis overlevede de begge den tsunami, der kostede så forfærdeligt mange mennesker livet.

Skuespilleren ramt af ulykke

For nylig var Kurt Ravn tæt på en anden ulykke - nemlig tidligere i år ved optagelserne til den nye "Far til fire"-film, hvor Bodil Jørgensen blev ramt af en traktor med alvorlige skader til følge.

Heldigvis er både Bodil Jørgensen og Kurt Ravn tilbage i topform.

Og udover rollen i julekalenderen "Tidsrejsen" er Kurt Ravn altid på banen i juletiden, hvor han giver koncerter rundt omkring i Danmark.

Talentet kan nydes

I dag runder han så de 67, men intet tyder på, at han har tænkt sig at tage hul på sin pensionisttilværelse foreløbig.

Heldigvis - for så kan vi andre glæder os over, at nyde det talent Kurt Ravn har brugt så flittigt og dygtigt, siden han i 1973 kom ud fra teaterskolen.

Læs mere om: