13. aug. 2016
Af Trine Larsen

TILLYKKE: Monica Krog-Meyer fylder 66 år

Monica Krog-Meyer
Monica Krog-Meyer
Foto: All Over
Hun har hverken problemer med alderen, tallet eller de rynker, som man nu engang har, når man fylder 66 år. Monica Krog-Meyer, den populære stemme fra radioen, kalder til kamp mod alderstyranniet, og nyder i stedet livet og de mange muligheder, hun har for at gøre plus-alderen sjov og indholdsrig.

Alle med en radio er på fornavn med dagens fødselar: Monica. Hun har nemlig været stemmen, den meget behagelige af slagsen, i radioen i en menneskealder - og i dag fylder hun, Monica Krog-Meyer, 66 år.

Gennem årene er Monica også blevet et kendt ansigt - og netop dets fuger, rynker og slitage fra tiden, der er gået, tog hun for nylig et opgør med i en klumme, hvor hun skrev, at havde lavet en pagt med sin krop om ikke at kritisere den og simpelthen acceptere tingenes tilstand og ikke jamre sig, når samarbejdet med kroppen jo fungerer perfekt.

Monica Krog-Meyer: Alderen skal ikke gemmes væk

- Der er ingen grund til, at gemme alderen væk, siger Monica og kalder det "Plus-alderen". Og netop hendes generation drøner rundt, lever livet og holder sig ikke tilbage, rynker eller ej. Klummen om at kroppens ydre forfalder skrev Monica i POV, Point of View International, et internetbaseret samlingssted for gode skribenter med noget på hjerte og internationalt udsyn - og dét har Monica altid haft. Med noget på hjerte og sine meningers mod er den bedste fødselsdagsgave nok, at netop Monicas klumme i fremtidens nye medie, er den mest læste i det i det halve år, POV har eksisteret med dets 50 skribenter. Dét internationale udsyn har Monica fået gennem et langt liv i medieverdenen, som begyndte med fransk-studier på Københavns Universitet, inden hun blev studentermedhjælper i Danmarks Radio, et job der førte til, at Monica med den bløde stemme blev ansat som speaker, inden hun fik egne radioprogrammer.

Monica Krog-Meyer kan stadig høres

Programmer af enhver art har en trofast lytterskare kunnet nyde indtil sidste år, hvor hun delvist pensionerede sig selv midt i succesen "Mig og Monica" med Dennis Johannessen og blev freelance. Monica Krog-Meyer kan nemlig stadig høres på P5 hver søndag mellem kl. 14-16, hvor hun laver "Monicas Mødested". Blot ikke i morgen, for Monica har ferie i hele august, så lytterne må vente nogle uger endnu, før hun er tilbage. Fødselsdagen? Ja, den fejrer Monica stille og roligt med gemalen Jens, og planen er, at de skal hygge med god mad og et glas i solen hjemme i haven. Netop under solen er et af Monicas favoritsteder at opholde sig, så det bliver også til mange cykelture på den el-cykel, Monica blev den lykkelige ejer af for et par år siden, og som flittigt bliver brugt bl.a. til og fra arbejde eller i samværet med børnebørnene som Monica også gerne bruger sin Plus-tid på. Mange af os radio-lyttere synes, at Monica Krog- Meyer har været der altid, og med håbet om, at hun får solen at se på sin fødselsdag og et stort tillykke herfra, er det også et ønske, at hun fortsætter mange år endnu. . LÆS MERE: Monica Krog-Meyer og Dennis Johannesen takker af

Læs mere om: