16. mar. 2017
Af John Lautrup

TILLYKKE: Nicolas Bro fylder 45 år

Nicolas Bro
Nicolas Bro
Foto: Hanne Juul
Nicolas Bro har i 20 år været en særdeles markant skikkelse i dansk teater, film og TV.

Nicolas Bro kan næste år fejre 20-års jubilæum som uddannet skuespiller, og det har været 20 år fyldt med triumfer. Så det må være en glad og tilfreds mand, der i dag fylder 45 år.

Som søn af skuespillerne Helle Hertz og Christoffer Bro var han, ligesom søsteren Laura Bro og broren Anders Peter Bro, nærmest født ind i faget. Men man kan roligt sige, at han har sejret i egen ret. Med sit talent og sin fysiske tyngde har han sat sit markante præg på et vælg af roller, hvis spændvidde har strakt sig fra det godmodige til det decideret farlige.

Nicolas Bro fik TV-debut i "Rejseholdet"

På TV debuterede han som den sexgale Otto i "Rejseholdet", og han var næsten lige så gal i sin seneste TV-rolle, nemlig som den maniodepressive konseilspræsident D.G. Monrad i Ole Bornedals stærkt kritiserede TV-serie "1864".

Kritikken var ikke Nicolas Bros skyld, og han har mestendels høstet ros, anerkendelse og en stribe Bodil- og Robertpriser for sine roller i danske film.

Formidable anmeldelser for "Hamlet"

Men også på teatret er han en mastodont. Han spillede Hamlet i den første forestilling i det nye skuespilhus i 2008 og modtog formidable anmeldelser for sin præstation.

Nicolas Bro nøjes ikke med at spille. Han er tillige dramatiker og har skrevet adskillige stykker, som er opført på københavnske teatre.

Privat har han i en årrække været gift med teaterrekvisitør Theresa Stougaard Bro. Sammen har de sønnen Dante på fem år.

Læs mere om: