Troels Kløvedal modtager fornem græsk pris

Troels Kløvedal

Troels Kløvedal

Foto: AOP
Troels Kløvedal bliver hædret af det officielle Grækenland for sin livslange formidling af græsk kultur.

Troels Kløvedal modtager fredag en fornem græsk hædersbevisning ved en højtidelighed i Athen for sin livslange indsats for Grækenland og græsk kultur. 

Desværre kan den 74-årige søfarer, forfatter og eventyrer ikke selv være til stede ved ceremonien på grund af sin alvorlige sygdomstilstand.  

I stedet vil hans bror, Bjørn Beha Erichsen, modtage prisen af Grækenlands kommunikations- og digitaliseringsminister, Nikos Pappas.   

- Jeg er dybt beæret over, at de græske myndigheder på denne måde ønsker at anerkende mit arbejde med at formidle den græske kulturrigdom – en kultur, som har en særlig plads i mit hjerte. Odysseus’ rejse står for mig som alle rejsers moder og udgangspunktet for al europæisk nysgerrighed og eventyrlyst. Når min vejrtrækning af og til besværes, giver det mig stor glæde og opmuntring at tænke på Ægæerhavets dybblå farve, det enestående attiske lys, det rosenrøde, græske daggry og den stjerneklare græske himmel, siger Troels Kløvedal i en pressemeddelelse. 

Han lider af den uhelbredelige og ondsindede sygdom, ALS, der langsomt lammer hans krop, samt lungesygdommen bronkiektasi. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Den danske ambassadør i Grækenland, Michael Braad, udtaler i samme pressemeddelelse:

- Det er en fornem og usædvanlig hædersbevisning, det officielle Grækenland hér tildeler Troels Kløvedal – og en meget velfortjent anerkendelse af Kløvedals indsats. Troels Kløvedal har gennem årene åbnet mange danskeres øjne for rigdommen i både den klassiske og den moderne græske kultur og bidraget til at styrke de i forvejen meget stærke bånd mange danskere har til Grækenland.

Alle Troels Kløvedals jordomsejlinger er startet og sluttet i græske farvande. Han har skrevet flere bøger om sine sejladser i det græske øhav, og i 2016 producerede Kløvedal den populære TV-dokumentarserie ”Nordkaperen i Grækenland”, hvor han sejlede i kølvandet på sin græske helt Odysseus. 

LÆS MERE: Troels Kløvedal får Ridderkorset af dronning Margrethe

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden