14. dec. 2022
Af Caroline Andersen

Vildt jobskifte: Det laver Maria fra Danmarks stærkeste hænder nu

Maria
Maria fra "Danmark stærkeste hænder"
Foto: Per Arnesen/ DR
I DR1-programmet “Danmarks stærkeste hænder” møder vi Maria, der arbejder som flyttemand.

Men nu er jobtitlen skiftet ud og Maria arbejder nu i den maritime branche, hvor deltageren og konkurrenten Dennis havde stor indflydelse på jobskiftet.

Fælles for alle Marias jobs har været, at styrke har været i centrum. Tidligere har hun været fængselsbetjent, så blev hun flyttemand, hvilket også var i det job, hvor vi lærte hende at kende i programmet “Danmarks stærkeste hænder”. Men nu har Maria landet et job som stilladsrigger hos Altrad, hvor hun bygger stilladser på boreplatformen Tyra Vest i Nordsøen.

“Maria Overarm”, som hun også bliver kaldt i programmet, blev motiveret til jobskiftet efter hun startede optagelserne til tv-programmet. Det var nemlig mødet med deltageren Dennis, der fik hende på andre tanker.

Maria havde i forvejen gået med tankerne om at skifte til noget andet, men hun ville ikke bare skifte job for at skifte job. Maria blev udvalgt til “Danmarks stærkeste hænder”, hvor hun efter en casting kom med i programmet.

- Første dag mig og Dennis mødte hinanden sagde det bare kapow. Der fandt vi bare hinanden, vi var lige tosset og blev lynhurtigt rigtig gode venner. Hans kone snakker jeg også med, så det er super fedt, fortæller Maria til BILLED-BLADET.

Midt i optagelserne i slutningen af maj fik Maria en opsigelse fra flyttefirmaet, da hendes stilling som flyttemand blev nedlagt. Dennis havde snakket meget om sit job og derfor spurgte Maria indtil, hvad Dennis arbejde krævede.

Dennis tog kontakt til sit firma for at høre om det ikke var på tide, at de fik flere kvinder ind i virksomheden - han havde nemlig en stærk kandidat til et job hos dem.

Maria fik talt med Altrad og gik i gang med at tage kurser så hun kunne komme til søs. Kort tid efter blev hun ansat og skulle ud til søs blot 14 dage efter ansættelsen.

- Dennis var en stor støtte hele vejen, og hjalp mig med alle mine spørgsmål, siger Maria til BILLED-BLADET, hvor hun fortæller, at jobbet er hårdt - men vigtigst af alt sjovt.

Maria har styrketrænet i over 30 år. Jobbet på boreplatformen kræver, at man skal kunne tage fat.

- Det kræver selvfølgelig noget, vi er heldigvis et team. Det er ikke bare lige noget man gør, og man skal kunne klare alt slags vind og vejr, fortæller Maria til BILLED-BLADET.

Læs mere om: