Torsdag, 15. januar 2009 - af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Marys store sejr

Annemette Krakau

Annemette Krakau

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Marys popularitet er større end nogensinde - BILLED-BLADETs chefredaktør roser Mary.

Hvad enten hun er gæst ved en TV-sportsgalla i Herning, besøger nødlidende i Uganda eller bærer diadem og Elefantorden ved nytårskur på slottet, så indtager kronprinsesse Mary scenen, så det kan mærkes. Hun er en skøn blanding af at være nede på jorden, men samtidig ophøjet kongelig. Hun er imødekommende, men også tilpas mystisk. Hun er nærværende og afslappet, men også kontrolleret. Hun ser godt ud, virker sympatisk - og så får hun sin mand, kronprins Frederik til at slappe af, når hun er ved hans side.

Australske Mary har til maj været dansk kronprinsesse i fem år, og lige siden hun fik kronprins Frederik til at lukke op for sluserne i Vor Frue Kirke, er hun støt og roligt vokset i anerkendelse og styrke både indenfor og udenfor kongehusets tykke mure. Og i sidste halvdel af 2008 trådte Mary for alvor ud af de øvrige kongeliges skygge og blev sin helt egen, sit eget "brand". Hun er trådt i karakter med gode mærkesager og protektioner og en prisbelønnet Mary-fond.

Alt dette bliver Mary nu belønnet for af danskerne. BILLED-BLADET og vores nye udgave af magasinet ROYAL, der er på gaden i dag, har gennemført en stor afstemning, hvor hele 23.329 har svaret på en række spørgsmål om de kongelige. Og resultatet er en markant opbakning til det danske kongehus og i særlig høj grad til kronprinsesse Mary, som i undersøgelsen slår sin svigermor i popularitet, når det gælder opgaver inden for Danmarks grænser, ligesom sympatien for Mary er højere end den er for noget andet medlem af det danske kongehus.

Marys X-faktor er indiskutabel. Kronprins Frederik blev ramt af den på Slip Inn i Sydney under OL i år 2000. Og det var ret godt. For dermed fremtidssikrede han kongehuset.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden