15. okt. 2008
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Tillykke med Christian, men...

Annemette Krakau
Annemette Krakau
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør ønsker tillykke med fødselsdagen, som måske er lidt for diskret.

Prins Christian er lige nu på efterårsferie sammen med sin mor, far og lillesøster i den kongelige families jagthytte i Trend i Himmerland, og det er således her - dybt inde i skoven - at Danmarks fremtidige konge fejrer sin tre-års fødselsdag.

Da prins Christian blev født, og da han fyldte et år, lod Mary og Frederik deres førstefødte fotografere i privaten i Fredensborg af deres hoffotograf. Et godt set og strategisk initiativ, der udløste skønne og livsbekræftende fødselsdagsbilleder af Danmarks kommende konge. Billeder som blev sendt ud, så hele Danmark og hele verden kunne få del i dem.

Sidste år, da prins Christian fyldte to år, fravalgte Mary og Frederik derimod at få taget billeder. De drog i stedet til jagthytten i Trend og holdt fødselsdag. Og nøjagtig det samme er sket i år. Nul billeder af Christian. Og fødselsdag i privat regi.

Kronprinsparret har sikkert et stort behov for at være sig selv med børnene. Det har jeg fuld forståelse for. Men det udelukker ikke, at Mary og Frederik kunne kvittere ved forud for fødselsdagen at udsende et sæt officielle billeder af Danmarks kommende konge - en stor dreng, der nu er startet i børnehave. Den taktik benytter de fleste af kollegerne i de europæiske kongehuse i øvrigt med stor dygtighed. Og jeg ved i hvert fald, at en stor portion af vores 700.000 ugentlige læsere af Danmarks Royale Ugeblad ville blive lykkelige for en sådan fødselsdagsgave!

Her fra skal lyde et stort tillykke til prins Christian med de tre år. Vi fejrer ham i næste uge i BILLED-BLADET. Glæd jer!

Læs mere om: