17. sep. 2008
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Vi savner Marie!

Annemette Krakau
Annemette Krakau
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør reflekterer over de første 120 dage med prins Joachims franske prinsesse.

Da prins Joachim annoncerede sin forlovelse med frøken Marie Cavallier for et år siden - den 3. oktober 2007 -, er der ingen tvivl om, at mange danskere var en smule skeptiske. Hvem var denne smukke franske pige egentlig? Ville hun passe godt til prins Joachim, og ville hun passe godt ind i den kongelige familie.

Der er ingen tvivl om, at sporene fra Joachim og Alexandras ægteskab, separation og skilsmisse skræmte, og de allerfleste ønskede prins Joachim det bedste og en frisk start uden fejltagelser og yderligere brud.

Men Marie Cavallier kom, så - og sejrede for alvor, da hun den 24. maj i år svævede op ad gulvet i Møgeltønder Kirke og fik alle de TV-seere, der ikke har et hjerte af stål, til at svæve med, da prins Joachim for første gang nogensinde offentligt viste ukontrollerede følelser og slet ikke kunne skjule sin lykke.

Rigtig mange skeptikere overgav sig herefter til Danmarks nye prinsesse.

Nu er der gået 120 dage, siden Marie gav Joachim sit ja. Og vi savner hende! Selvfølgelig har der været nogle både private og offentlige situationer, hvor Marie har vist sit søde væsen og blændende smil - men altid med prins Joachim ved sin side. Danmarks nye prinsesse har ikke fået sit eget offentlige liv endnu. Hun har ingen protektioner. Hun har ingen hofdame.

Måske er årsagen, at Marie knokler på skolebænken. Hun lærer dansk og får undervisning i historie og kultur. Fint nok. For man kan hurtigt få hug for ikke at mestre sproget… Jeg er dog sikker på, at de fleste hellere ønsker at se Marie få lov at blomstre i offentligheden - end at høre hende tale formfuldendt dansk.

Læs mere om: