11. dec. 2014
Af af Josephine Christine Hald. Oprindelig engelsk version af Sarah Haagerup

Belgiens kongefamilie viser deres respekt ved Fabiolas kiste

Dronning Mathilde og Kong Philippe støtter hinanden, da de viser Dronning Fabiola den sidste respekt ved hendes åbne kiste på Palais Royal de Bruxelles
Dronning Mathilde og Kong Philippe støtter hinanden, da de viser Dronning Fabiola den sidste respekt ved hendes åbne kiste på Palais Royal de Bruxelles.
Foto: AOP
Mens dronning Fabiola lå på lit de parade, viste den belgiske kongefamilie deres sidste respekt.

Det var en trist eftermiddag på Palais Royal de Bruxelles tirsdag, da dronning Fabiolas kiste blev flyttet derhen, så den belgiske kongefamilie kunne sige farvel til den åbne kiste, som det er tradition blandt katolikker.

Mens dronning Fabiola lå på lit de parade, viste dronning Mathilde, kong Philippe, dronning Paola, kong Albert, prinsesse Astrid, prins Lorenz og prins Laurent deres respekt for foden af deres elskede familiemedlem.

Kong Philippe skulle have haft et meget tæt forhold til sin tante, og gennem ham fik dronning Mathilde også et stærkt bånd til den tidligere dronning af Belgien. Både kong Philippe og dronning Mathilde så ud til at være fuldstændigt knuste, da de sagde farvel til afdøde dronning Fabiola.

Dronning Fabiola bliver begravet på fredag i St Michael og St Gudula katedralen i Bruxelles. Onsdag og torsdag vil befolkningen have mulighed for at vise deres sidste respekt for Fabiola, som var landets dronning i 33 år, på Palais Royal de Bruxelles.

Dronning Fabiola døde i sit hjem i fredags, 86 år gammel.

Siden den triste nyhed om dronning Fabiolas død blev offentliggjort, er kondolencerne strømmet ind. For et par dage siden sendte Thailands Kong Bhumibol og hans kone, dronning Sirikit, et brev til kong Philippe og dronning Mathilde, hvor de gav udtryk for deres dybe sorg over dronning Fabiolas død.

“Dronningen og jeg har erfaret til vores store sorg, at hendes majestæt dronning Fabiola er død, som vi alle i Thailand har haft stor respekt for,” står der i brevet.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Dronning Paola og Kong Albert 2. for foden af Dronning Fabiolas kiste.
Dronning Paola og Kong Albert 2. for foden af Dronning Fabiolas kiste.
Foto: AOP

Læs mere om: