25. okt. 2018
Af Niels Burgos

Belgiens smukke kronprinsesse fylder 17 år

Kronprinsesse Elisabeth, dronning Mathilde, prins Emmanuel
Kronprinsesse Elisabeth, dronning Mathilde, prins Emmanuel
Foto: Mega
Kong Philippe og dronning Mathildes ældste barn, kronprinsesse Elisabeth, er flyttet hjemmefra og fylder 17 år den 25. oktober.

Der var masser af knus fra de tre søskende, prins Gabriel, 15, prins Emmanuel, 12, og lillesøster prinsesse Eléonore, 10, da de sagde farvel til deres elskede storesøster, prinsesse Elisabeth, fordi hun i august rejste hjemmefra for at studere på college i Wales.

Den 25. oktober er der sikkert masser af knus igen, når Belgiens smukke kronprinsesse fylder 17 år.

Vennerne er vigtige

I Belgien er kronprinsessen kendt både for sit altid smilende væsen - og måske ikke mindre vigtigt: sit gode hoved! Hun er godt begavet, og belgierne kan se frem til at særdeles veluddannet dronning, når den dag om forhåbentlig mange år kommer, hvor hun skal efterfølge sin far, konge Philippe. Kronprinsesse Elisabeth taler tre fremmedsprog flydende: engelsk, tysk og fransk. Hun har allerede studeret på det flamsktalende Sint-Jan Berchmanscollege i Bruxelles, og om to år er planen, at hun afslutter studierne i Wales med en international bacherlorgrad.

https://imgix.billedbladet.dk/rexfeatures_9767052j.jpg
Kronprinsesse Elisabeth
Foto: Mega

Trods for de store forventninger, der altid ligger på en trofølgers skuldre, er det lykkedes for kronprinsesse Elisabeth at leve nogenlunde som en helt almindelig belgisk teenager. Hun elsker sport, bl.a. tennis, dykning og lange ture i naturen. Hun har taget klavertimer i flere år. Hun er vild med at lave mad. Men vigtigst af alt: Hun lægger stor vægt på at have en god kontakt med sine venner.

Så mon ikke mange vil ønske at sige tillykke på fødselsdagen til kronprinsessen?

Læs mere om: