9. feb. 2021
Af Marianne Singer

Det belgiske kongepar involveret i ubehagelig sag

Dronning Mathilde og kong Philippe. 
Dronning Mathilde og kong Philippe.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Philippe og dronning Mathilde har fået voldsom kritik af de lokale på deres favorit-ferieø i forbindelse med et byggeprojekt.

Det har vakt voldsom kritik blandt de lokale indbyggere på den franske ø Île d'Yeu, at kong Philippe og dronning Mathilde i august fik byggetilladelse til at opføre en 40 kvadratmeter stor bygning til deres sikkerhedsfolk på en fredet naturgrund ved deres sommerhus.

https://imgix.billedbladet.dk/20130724-194642-4-1920x1343we_1.jpg
Kongeparret og deres børn på øen Ile d’Yeu i 2013.
Foto: Ritzau Scanpix

Bygningen er dermed større end de 30 kvadratmeter, der ifølge den særlige franske kystlov normalt er tilladt på en sådan grund.

Det har, ifølge hjemmesiden Archyde, vakt vrede hos de lokale og flere af øens politikere, der mener, at kongeparret har fået særbehandling.

Holder sig til loven

Det belgiske hof har svaret på kritikken og forklarer, at byggetilladelsen er udstedt i overenstemmelse med gældende lov.

Efter sigende er der gjort en undtagelse fra loven, fordi ejendommen skal huse kongefamiliens sikkerhedsfolk og dermed er af almen interesse.

Men mange af de lokale er stadig ikke tilfredse med forklaringen.

Vilde med øen

For den belgiske kongefamilie betyder det helt sikkert meget, at de har et godt forhold til indbyggerne på øene.

Gennem flere år har de nydt deres sommerferier på den idylliske franske ø, hvor de elsker at tage på cykelture og dejlige ture ned til stranden.

Det belgiske kongepar købte deres sommerhus, der ligger på en næsten 8000 kvadratmeter stor grund, i 2019.

Læs mere om: