Dronning Mathilde i Marys fodspor

Dronning Mathilde. 

Dronning Mathilde. 

Foto: Mega
Ligesom kronprinsesse Mary bekymrer belgiske dronning Mathilde sig om en særlig gruppe mennesker.

Dronning Mathilde har under coronakrisen orienteret sig bredt omkring, hvordan coronavirus rammer det belgiske samfund.

Blandt de emner, som dronning Mathilde har vist interesse for er nu også faren for social isolation under krisen.

Vigtigt emne

I et Instagram-opslag fra det belgiske kongehus kan man se dronning Mathilde have en samtale med Jennifer Pots fra Federatie van Tele-Onthaaldiensten van Vlaanderen om mental sundhed under coronavirus med særlig opmærksomhed omkring de udsatte i samfundet og dem, der er berørt af social isolation. ⁣⁣

Coronakrisen rammer hårdt 

Netop social isolation er også et emne, som kronprinsesse Mary gennem mange år har haft fokus på som formand for Mary Fonden.

Få rabat på BILLED-BLADETKlik og læs hvordan!

Senest nævnte kronprinsesse Mary emnet under et af Mary Fondens bestyrelsesmøder. 

"I dag har vi holdt bestyrelsesmøde i Mary Fonden under meget anderledes omstændigheder, end vi plejer. Som alle andre skal vi holde afstand, og vi mødtes derfor på Teams.
Vi plejer heller ikke at kommunikere fra disse møder - eller tage billeder for den sags skyld. Men jeg synes, at denne særlige situation kalder på, at vi åbner lidt mere op for det, der foregår i Mary Fonden netop nu.
Dagens vigtigste emne var, at konsekvenserne af Coronakrisen faktisk rammer lige ind i mange af de udfordringer, vi beskæftiger os med i Mary Fonden.

Der er risiko for, at flere vil føle sig ensomme, at volden i hjemmet eskalerer, og at isolation og fysisk distance vil gå ud over børn og unges trivsel." lød det fra kronprinsesse Mary på Instagram-opslaget fra Mary Fonden.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden