25. okt. 2019
Af Marianne Singer

Dronning Mathilde og kong Philippe rørt til tårer under datters tale

Kronprinsesse Elisabeth
Kronprinsesse Elisabeth
Foto: Mega
Det var en dybt rørt dronning Mathilde og kong Philippe, der lyttede til prinsesse Elisabeths tale under fejringen af hendes 18-års fødselsdag på paladset i Bruxelles.

Det var de helt store følelser, der fyldte kong Philippe og dronning Mathilde, mens de lyttede til deres ældste datter, kronprinsesse Elisabeths tale, som hun holdt i anledning af sin 18-års fødselsdag fredag. Med talen tog kronprinsesse Elisabeth hul på et helt nyt kapitel i sit liv, hvor hun som myndig nu kan overtage den belgiske trone, hvis nødvendigt.

Personlige ord

Den flotte og personlige tale holdt kronprinsesse Elisabeth i den pragtfulde festsal på det kongelige palads i Bruxelles, hvor hendes forældre, kong Philippe og dronning Mathilde, sad på forreste række sammen med hendes tre søskende, prins Gabriel, 16, prins Emmanuel, 14, og prinsesse Eleonor, 11.

Hurtigt tog dronning Mathilde sin mands hånd og holdt om kærligt om den, mens de med tårer i øjnene lyttede til kronprinsessen.

https://imgix.billedbladet.dk/nytmathilde.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Takkede sine forældre

Kronprinsesse Elisabeth, der virkede rolig og selvsikker oppe på talerstolen, takkede undervejs sine forældre for deres store støtte.

- Vi er et stærkt team. Tak, mor, for din tilgængelighed og dit lyttende øre. Tak til dig, far, for din tillid. Jeg er sikker på, at jeg altid kan stole på dig, sagde kronprinsesse Elisabeth og fortsatte derefter med at takke blandt andet sine lærere.

Med til den højtidlige og smukke fejring af Belgiens kommende dronning med optrædener af klassiske musikere, balletdansere og belgiske popstjerner var også hendes bedsteforældre, kong Albert og dronning Paola, hendes faster prinsesse Astrid og hendes mand, prins Lorenz, og hendes onkel, prins Laurent og hans hustru, prinsesse Claire.

På tre sprog

Kronprinsesse Elisabeth afsluttede sin tale på tre sprog: flamsk, fransk og tysk.

- 18 år, et skridt som jeg tager fuld af optimisme. De kommende år vil jeg lære verden bedre at kende og være med til at forbedre den ved at gøre mit bedste. Mit land kan regne med mig, lød det fra den belgiske kronprinsesse.

Læs mere om: