Dronning Mathilde til royalt topmøde

Dronning Mathilde og kong Philippe.

Dronning Mathilde og kong Philippe.

Foto: AOP

Dronning Mathilde og kong Philippe af Belgien var blandt deltagerne, da de tysktalende statsoverhoveder for 14. gang samledes i Luxembourg.

Onsdag, 18. oktober 2017 - af Lene Skriver Bak

Dronning Mathilde lignede en, der hyggede sig gevaldigt med sine kolleger, da der var uformel samling af tysktalende statsoverhoveder for 14. gang.

Dronningen smilede stort da hun arm i arm med sin mand, kong Philippe, fulgtes med de andre deltagere ved mødet, der fandt sted i Luxembourg.

 

Dronning Mathilde, kong Philippe og arvehertug Guillaume. Foto: AOP

Dronning Mathilde, kong Philippe og arvehertug Guillaume.

Kongeparret havde blandt andre selskab af sorthertug Henri og storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg og deres søn, arvehertug Guillaume og hans hustru arvehertuginde Stéphanie, ligesom arveprins Alois af Lichtenstein og hans hustru, arveprinsesse Sophie også deltog i mødet.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Schweiz sendte præsidenten, Doris Leuthard, og hendes mand, Roland Hausin, mens forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og fru Elke Büdenbender repræsenterede Tyskland og præsident Alexander van der Bellen med hustru Doris Schmidauer var de østrigske repræsentanter.

Foto: AOP

Deltagerne mødtes i Neumünster-klostret, der i dag fungerer som kulturcenter, for at tale om migration og integration fra et socialt og kulturelt synspunkt, men dagen bød også på et besøg på Mudam museet.

Næste møde for de tysktalende statsoverhoveder vil finde sted i Schweiz.