Dronning Paola på hospitalet efter alvorlig faldulykke

Foto: dpa/picture-alliance

For 79-årige dronning Paola er året sluttet på en alt andet end behagelig måde. Belgiens dronning måtte på hospitalet med alvorlig rygskade efter et fald.

Torsdag, 29. december 2016 - af Ulrik Ulriksen

Belgiens dronning Paola, 79, er efter en alvorlig faldulykke i al hast blevet indlagt på hospitalet Clinique Universitaires Sain-Luc i Bruxelles. 

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Spar op til 47% med BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

På hospitalet blev dronningens ryg røntgen-fotograferet, og herved kunne lægerne konstatere, at Paola havde en mindre fraktur på ryghvirvlen.

Ingen lammelse efter rygskaden

Dette er blevet bekræftet af det belgiske kongehus' kommunikationafdeling, der også fortæller, at kong Philippes mor trods skaden på sin ryg ikke får varige mén. Frakturen har altså ikke forårsaget nogen form for neurologiske skader eller lammelser. 

Dronning Paola skal holde sig i ro

Fra det belgiske kongehus lyder det desuden, at dronning Paola skal holde sig i ro i flere måneder, så det lille brud kan hele så effektivt som muligt.

QUIZ: Test din viden om dronning Margrethe

Dronning Paola fylder 80 år den 11. september næste år, og i den forbindelse skal hun fejres ved en stor fest med deltagelse af den nærmeste familie, som tæller hendes mand, den abdicerede kong Albert, og deres tre børn, kong Philippe, prinsesse Astrid og prins Laurent.

LÆS MERE: Belgiens konge abdicerer: - Min søn er godt forberedt

Det ventes, at dronningen vil være kommet sig helt over sin rygfraktur i god tid før sin runde fødselsdag.