27. okt. 2020
Af Marianne Singer

Efter mange års afvisning: Endelig møder kong Albert sin datter

Foto-montage med Delphine Boël og kong Albert.
Foto-montage med Delphine Boël og kong Albert.
Foto: Ritzau Scanpix
Fuldstændig overraskende har kong Albert for første gang mødt sin datter udenfor ægteskab, prinsesse Delphine, officielt efter mange års afvisning og en opslidende retssag. Også kongens hustru, dronning Paola, deltog i mødet.

Efter mange års juridisk kamp for først at få kong Albert til at anerkende hende som biologisk datter og derefter en kamp for kongelige titler, har prinsesse Delphine endelig fået sin kongelige fars ultimative accept.

Det belgiske hof har netop udsendt en meddelelse og et fint billede af kong Alberts første officielle møde med sin datter, prinsesse Delphine, som også kongens hustru, dronning Paola deltog i.

https://imgix.billedbladet.dk/20201027-115414-1_34mb.jpg
Prinsesse Delphine under mødet med sin far, kong Albert, og stedmor, dronning Paola, søndag.
Foto: Ritzau Scanpix

Mødtes søndag

Det var søndag, at Belgiens pensionerede konge inviterede sin datter udenfor ægteskab hjem til et første officielt møde, ifølge magasinet Vorsten.

Til billedet har hoffet på vegne af Delphine og kongeparret udsendt følgende meddelelse:

”Efter tumulten, lidelsen og at have såret hinanden er det tid til tilgivelse, heling og forsoning. Sammen har vi besluttet at gå denne nye vej. Det vil kræve tålmodighed og en indsats, men vi er fast besluttede."

Mødte kongelig bror

Tidligere på måneden mødte prinsesse Delphine også sin kongelige bror, kong Philippe, for første gang.

Til billedet skrev hoffet:

"Fælles kommunikation fra kongen og prinsessen Delphine:

Kong Albert viste støtte

unne man på det belgiske kongehus' hjemmeside så læse kong Alberts officielle reaktion på mødet:

Tårerne trillede

Det er kun få uger siden, at prinsesse Delphine, efter at have fået tildelt sine kongelige titler, med tårerne trillende fortalte om, hvor svigtet hun har følt sig af sin kongelige far gennem tiden.

- Det mest smertefulde har været ventetiden i forbindelse med retssagerne - du er ligesom på en slagmark hele tiden, som i en krig. For mig føltes det meget unaturligt at skulle i retten, især fordi det handlede om at blive accepteret af min egen far, lød det fra hende på pressemødet.

Forventede intet

Derudover kom hun også ind på sit fremtidige forhold til den belgiske kongefamilie.

- Jeg forventer ikke noget af den kongelige familie. Jeg fortsætter bare med mit arbejde. Men hvis de pludselig viser tegn på interesse, vil jeg ikke vende ryggen til dem, sagde hun og fortsatte.

Og det er så sket nu, helt sikkert til stor glæde for alle parter.

Læs mere om: