Efter stor retssag: Belgiens nye prinsesse på første kongelige opgave

Prinsesse Delphine. 

Prinsesse Delphine. 

Foto: Ritzau Scanpix
Det var en veloplagt prinsesse Delphine, 52, der for første gang efter at have fået tildelt sin kongelige titel, var på officiel opgave.

Det vakte stor opsigt, da kong Alberts udenomsægteskabelige datter, prinsesse Delphine, 52, onsdag var på sin første kongelige opgave.

Det skete godt halvanden måned, efter at Delphine, der tidligere hed Boël og er kunstner, fik tilkendt retten til at benytte sin fars slægtsnavn, Sachsen-Coburg og Gotha, samt titlerne "Hendes Kongelige Højhed" og "Prinsesse af Belgien", af retten. 

Fokus på vaccine

Prinsesse Delphine besøgte Saint-Pierre hospitalet i Bruxelles i forbindelse med, at 3000 medarbejdere indenfor sundhedsvæsenet skal vaccineres mod influenza i de kommende dage.  

Prinsesse Delphine under besøget på hospitalet. 
Foto: Ritzau Scanpix

Prinsesse Delphine under besøget på hospitalet. 

Dermed håber man at kunne undgå, at personalet smitter patienterne. 

Prinsesse Delphine under sin første kongelige opgave. 
Foto: Ritzau Scanpix

Prinsesse Delphine under sin første kongelige opgave. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Engageret prinsesse 

Prinsesse Delphine har igennem flere år støttet op om den flamske afdeling af Røde Kors og er engageret i AIDS/HIV-sagen.

Under besøget blev prinsessen vist rundt på hospitalet. 

Møde med far og bror

Det er gået stærkt for prinsesse Delphine, der i januar efter en mange-årig retssag endelig blev anerkendt som biologisk datter af Belgiens pensionerede kong Albert, 86. 

Kong Albert havde en affære med Delphines mor baronesse Sybille de Selys Longchamps, mens han var gift med dronning Paola. 

Den 9. oktober mødte prinsesse Delphine for første gang sin bror, kong Philippe, og godt to uger efter mødtes hun for første gang officielt med kong Albert og dronning Paola.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden