Fejring i katastrofens skygge: Mathilde og Philippe sagde tak

Dronning Mathilde og kong Philippe sørgede for at holde Belgiens nationaldag i hævd, trods de voldsomme oversvømmelser, der hærger dele af landet.

Dronning Mathilde og kong Philippe brugte vanen tro formiddagen af den belgiske nationaldag på at gå i kirke.

Kongeparret deltog som vanligt i den højtidelige taksigelsesgudstjeneste, en såkaldt Te Deum, i anledingen af den belgiske nationaldag.

Gudstjeneste fandt sted i St Michael og St Gudula katedralen i Bruxelles og med sig havde parret deres fire børn, 19-årige prinsesse Elisabeth, 17-årige prins Gabriel, 15-årige prins Emmanuel og prinsesse Eleonore på 13 år.

Taksigelsesgudstjenesten, og nationaldagsfejringen i det hele taget, foregår i skyggen af den katastrofe, der har ramt dele af Belgien, hvor massive oversvømmelser har kostet menneskeliv og voldsomme ødelæggelser.

I lyset af den svære situation blev den traditionelle nationaldagskoncert, der plejer at finde sted aftenen inden nationaldagen, i år aflyst.

Taksigelsesgudstjenesten blev dog gennemført, og her kunne kongeparret med deres børn takke Gud for deres fædreland.

Se billeder af kong Philippe, dronning Mathilde og børnene i galleriet øverst.

Senere ventes det, at også den traditionelle nationaldagsparade bliver gennemført.

Her skal kongeparrets ældste barn, prinsesse Elisabeth, der en dag skal arve tronen efter sin far, efter planen gå med i paraden med sine soldaterkammerater. 

Kong Philippes søster, prinsesse Delphine, der for nyligt blev anerkendt af retten som kong Alberts barn og dermed kongens søster, skal efter planen for første gang være med blandt de kongelige tilskuere.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden