Mandag, 5. oktober 2020 - af Marianne Singer

Første ord fra ny prinsesse: Derfor krævede jeg kongelig titel

Prinsesse Delphine. 

Prinsesse Delphine. 

Foto: Ritzau Scanpix
I sit første interview efter at have fået rettens ord for fremover at kunne kalde sig prinsesse af Belgien, fortæller en ærlig Delphine Boël, hvorfor hun valgte at gå i retten endnu engang.

Det er en både ydmyg, taknemmelig og lettet Delphine Boël, 52, der efter at have fået rettens ord for fremover at kunne kalde sig prinsesse af Belgien og bruge sin kongelige fars slægtsnavn, stiller op til sit første interview, med den belgiske fransk-sprogede avis Le Soir.

I interviewet har Belgiens nye prinsesse, ifølge magasinet Vorsten, et enkelt budskab efter domsafgørelsen. 

- Dermed er det gjort. Jeg kan berolige alle, der nu er nervøse: Jeg beder ikke om mere, lyder det fra prinsesse Delphine, der i interviewet også understreger, at hun ikke forventer at blive inviteret til kongelige familiemiddage eller officielle begivenheder.

Sagen afsluttet

For hende er sagen nemlig nu afsluttet.

- Jeg var altid lidt den skandaløse, "den beskidte tøjvask", uromageren. Takket været det juridiske system, der har givet mig ret, der har bekræftet mig i, at jeg har gjort det rigtige, er det som om jeg nu rigtigt kan leve. Jeg eksisterer. Frem for alt har jeg ret til at eksistere, lyder der endvidere fra hende i interviewet, ifølge Vorsten.

Hård beslutning

I interviewet forklarer hun også, at det var enormt hårdt for hende at lægge sag an mod kong Albert.

At hun aldrig havde troet, at det skulle komme så langt.

Afvist af kongen

Delphine håbede, at kong Albert ville synes, at det var en god idé, at de holdt kontakten som far og datter.

Men som hun fortæller, sagde han i deres sidste telefonopkald, at hun ikke var hans datter.

Den sande grund

Derefter besluttede Delphine Boël at gå i retten for at få ham til at ankerkende faderskabet, hvilket han hårdt presset gjorde i januar.

Men heller ikke derefter genoptog kongen forbindelsen til sin datter eller viste nogen som helst imødekommenhed overfor hende, hvilket førte til, at Delphine Boël krævede samme titler som sine kongelige søskende. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden