25. nov. 2022
Af Lene Skriver Bak

Gjorde lykke i kappekjole og delikat diadem: Dronning Mathilde strålede til statsmiddag

Dronning Mathilde.
Dronning Mathilde og kong Philippe holdt statsmiddag til ære for den schweiziske præsident, der er på statsbesøg.

Dronning Mathilde og kong Philippe havde sørget for udsøgt middag og eksklusive omgivelser, da de inviterede indenfor på slottet Laeken i Bruxelles.

Anledningen var statsbesøg fra Schweiz.

Præsident Ignazio Cassis og hans hustru, Paola, er på et todages visit i Belgien, der blandt andet byder på et besøg på Museum of Musical Instruments og gallamiddag på kongeslottet.

Til gallamiddagen havde dronning Mathilde fundet guld frem fra gemmerne.

I en specialsyet Armani Privé-kjole med kappeeffekt og glitrende kantbånd gjorde hun lykke til statsbanketten, hvor hun bar sit smukke diamantdiadem, der er formet som en laurbærkrans.

Diademet, der er dronningens private ejendom og ikke en del af kongehusets juvelsamling, var en bryllupsgave til dronningen i 1999, da hun giftede sig med den daværende tronfølger Philippe og har derfor tilnavnet The Brabant Laurel Wreath Tiara (Brabant Laurbærkrans-diademet, red), da tronfølgeren i Belgien bærer titlen som hertug af Brabant og hans kommende brud altså ville blive hertuginde af Brabant efter brylluppet.

Diamantdiademet, der også kan anvendes som halskæde, blev i sin tid skabt af den britiske juveler Hennels and sons i 1912.

Den smukke Armani-kjole har dronningen båret tidligere, blandt andet til kroningsceremonien for Japans kejser Naruhito i oktober 2019.

Læs mere om: