8. apr. 2011
Af af Preben Petersen

Kong Albert er vred på sin søn

Kong Albert
Kong Albert II af Belgien
Foto: AOP
Kong Albert er nu officielt blevet træt af prins Laurents konstante strøm af bommerter.

Den belgiske konge, kong Albert II, bekræfter nu igennem hoffets pressetjeneste, at han er godt og grundigt træt af sin søn prins Laurents adfærd, der gang på gang påkalder sig det belgiske folk og det belgiske parlaments vrede.

Prins Laurent er 47 år og nummer 12 i den belgiske tronfølgeorden, og hans liste over uheldige optrædener er lang. Senest har den belgiske premierminister Yves Leterme indkaldt prinsen til et møde, hvor han meget gerne må komme med en forklaring på en historie i den belgiske presse om, at han har forsøgt at puste til ilden i Libyen ved at være mellemmand i en politisk alliance mellem Libyens FN-ambassadør og en diplomat ved Libyens ambassade i Belgien. En manøvre, som hverken den kongelige familie eller belgiske politikere kendte til.

Prins Laurent benægter heftigt denne historie, men han kan ikke løbe fra alle de andre sager, der blandt andet omfatter en stor retssag om misbrug af forsvarets økonomiske midler, flere frakendelser af retten til at køre bil, et meget upopulært besøg i Congo, som har et anspændt forhold til Belgien, som koloniserede landet. Derudover har der også været problemer med prinsen under flyveture, hvor han har krævet særlig behandling.

Nu har hans 76-årige far altså officielt meldt ud, at han langtfra er tilfreds.

Læs mere om: