25. jul. 2016
Af Juliane Olsen

Kong Philippe og dronning Mathilde fejrede nationaldag i Bruxelles

Kong Philippe og dronning Mathilde
Kong Philippe og dronning Mathilde med deres fire børn: fra venstre prins Gabriel, prinsesse Elisabeth, prins Emmanuel og prinsesse Eleonore.
Foto: AOP
Kongeparret var klædt på til lejligheden, da de torsdag fejrede den belgiske nationaldag med deres fire børn.

Det var en velklædt kong Philippe og dronning Mathilde, der torsdag fejrede den belgiske nationaldag med deres fire børn i Bruxelles.

Den 43-årige dronning så strålende ud i en sart ferskenfarvet blondekjole, og hun var tydeligvis meget glad, da hun ankom til Te Deum-messen i domkirken i selskab med kong Philippe og parrets fire børn.

Politiet tilbageholdt en mand

Kongefamilien var således ikke afskrækket fra at deltage på trods af det alarmberedskab, der var over byen onsdag ifølge den britiske avis Daily Mail.

Den belgiske hovedstad var nærmest lukket ned onsdag eftermiddag, da politiet tilbageholdt en mand, der var mistænkt for at være selvmordsbomber.

Det viste sig dog blot at være en studerende, der var ude for at måle stråling, og herefter kunne kongefamilien udføre deres opgaver som planlagt.

Kongefamilien mødte borgerne

De var naturligvis trukket i festtøjet for at fejre nationaldagen sammen med børnene, 8-årige prinsesse Eleonore, 10-årige prins Emmanuel, 12-årige prins Gabriel og tronfølgeren, 14-årige prinsesse Elisabeth.

De deltog alle i gudstjenesten i katedralen, inden de mødte byens borgere udenfor, og her var der forskellige former for fest på programmet.

Festlighederne foregik over en to kilometer lang strækning fra Place du Jeu de Balle til Parc de Bruxelles, hvor de forskellige distrikter i Bruxelles blev taget med i fejringen.

Læs mere om: