26. maj. 2023
Af Christinna Braun

Overraskelse fra det belgiske kongehus: Prinsesse Elisabeth med til kongeligt bryllup i Jordan

Dronning Mathilde og kong Philippe. Indsat: Deres datter, tronfølgeren prinsesse Elisabeth. 
Dronning Mathilde og kong Philippe. Indsat: Deres datter, tronfølgeren prinsesse Elisabeth.
Foto: Ritzau Scanpix
Det belgiske kongehus har nu også bekræftet deres tilstedeværelse ved det forestående kongelige bryllup i Jordan.

Torsdag den 1. juni skal Jordans kong Abdullah og dronning Ranias ældste søn, kronprins Hussein, giftes med sin elskede Rajwa Alseif, og en række af verdens kongelige har bekræftet, at de deltager i brylluppet.

Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt Luxembourgs prins Sébastien er blandt de kongelige, der allerede har bekræftet, at de er på gæstelisten, og nu har det belgiske kongehus også meldt ud, hvem fra Belgien der deltager.

Det bliver kong Philippe, 63, og hans ældste datter, tronfølgeren prinsesse Elisabeth, 21, som tager til Jordan for at repræsentere det belgiske kongehus ved brylluppet, hvilket er en skøn overraskelse.

Kong Phillippe og datteren prinsesse Elisabeth deltog også sammen til kong Charles' reception dagen før den store kroning i England.

Sammen med dronning Mathilde har kong Philippe fire børn: Prinsesse Elisabeth, 21, prins Gabriel, 19, prins Emmanuel, 17, og prinsesse Eléonore på 15 år.

Kronprins Hussein og Rajwa Alseifs bryllupsceremoni finder sted på Zahran-paladset i Amman, hvorefter der er reception og middag på Al Husseiniya-paladset.

Se alle de bekræftede gæster i linket herunder.

Læs mere om: