16. sep. 2020
Af Marianne Singer

Sådan har du ikke set kronprinsesse Elisabeth før

Kronprinsesse Elisabeth.
Kronprinsesse Elisabeth.
Foto: Michel Gronemberger/Royal Palace/Brussels
Kronprinsesse Elisabeth af Belgien er en sej ung kvinde, kan man se i nye videoer delt af kongehuset.

De smarte teenagelook er for tiden skiftet ud med en militæruniform, camouflagesminke og tunge geværer for kronprinsesse Elisabeth, 18.

På nye vidoer delt af det belgiske kongehus kan man således se den belgiske tronfølger være i fuld gang med sin militæruddannelse på Det kongelige militærakademi i Bruxelles.

Samme sted uddannede også hendes far, kong Philippe, bedstefar og oldefar sig, da de var unge.

Krævende studie

Kronprinsesse Elisabeth kommer til at følge studiet "Social og militærvidenskab" og får en solid militær basisuddannelse.

Af andre fag kommer hun til at studere psykologi, sociologi og historie.

Nyttigt for fremtiden

Den militære uddannelse vil være nyttig for kronprinsessen, når hun engang i fremtiden skal være øverste chef for de væbnede styrker i Belgien.

"Prinsesse Elisabeth og hendes medstuderende begyndte militærinitiationsfasen i Camp Elsenborn i Bütgenbach den 2. september. Det er en vigtig del af hendes uddannelse indenfor Social og militærvidenskab på Det kongelige militærakademi (RMA). Den blå baret ceremoni under overværelse af forældrene den 25. september på RMA markerer slutningen på denne militærinitiationsfase. Videoen illustrerer, hvordan en dag i lejren ser ud for prinsessen og hendes patrulje." skriver kongehuset til videoen på Instagram, hvor man ser prinsessen kaste sig ud i forskellige øvelser i skoven i fuld uniform.

"Under den fysiske træning drives holdånden af konkurrencementaliteten mellem de forskellige grupper. Samtidig understreges betydningen af lederskab ved at udpege en ansvarlig leder for hver gruppe." skriver kongehuset endvidere.

Læs mere om: