Tirsdag, 4. december 2018 — af Malan Joensen

TILLYKKE: Dronning Mathilde og kong Philippe har 19-års bryllupsdag

Dronning Mathilde og kong Philippe.
Dronning Mathilde og kong Philippe.
Fotomontage: MEGA
Det belgiske kongepar mødte hinanden i forbindelse med deres fælles interesse for tennis.
Det kom som noget af en overraskelse for de fleste belgiere, da kronprins Philippe i efteråret 1999 kunne præsentere sin forlovede, talepædagog, psykolog og grevindedatter Mathilde d’Udekem d’Acoz. De havde mødt hinanden til tennis og formåede i tre år at holde deres forhold hemmeligt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Brylluppet stod den 4. december 1999, og den 25-årige brud var klædt i en brudekjole fra den belgiske designer Edouard Vermeulen. For at tage hensyn til det kolde decembervejr havde den enkle kjole i hvid silke med bådudskæring en frakke udover.
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan
Den høje, opretstående frakke på kraven skærmede for vinden, mens de små, fine stofbetrukne knapper i midten af frakken og på ærmerne var fine detaljer. Et fem meter langt slæb og sløret bestående af kongefamiliens Bryssel-kniplinger samt et lavt diamantdiadem fuldendte det vinterlige prinsesse-look.

Markant brudebuket

En overordentlig stor og grøn brudebuket bestående af liljer, amaryllis, roser og grønne ranker tog dog næsten fokus fra den flotte brudekjole- og frakke. Kronprins Philippe og Mathilde d’Udekem d’Acoz blev først viet borgerligt på rådhuset og derefter velsignet i St. Michael et Gudula-katedralen. Parret har efterfølgende fået fire børn – kronprinsesse Elizabeth fra 2001, prins Gabriel fra 2003, prins Emmanuel fra 2005 og prinsesse Eléonore fra 2008. Den 21. juli 2013 blev kronprinsparret til kong Philippe og dronning Mathilde, idet den belgiske kong Albert II abdicerede på grund af helbredsmæssige årsager.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden