10. jan. 2021
Af Jan Bergman

Se billederne: 18 fantastiske kongelige forlovelsesringe

Vi har samlet et galleri med mange forlovelsesringene fra de europæiske kongehuse. Klik dig igennem og læs ringenes historie.

En kongelig forlovelse er ikke kun privat. I alle lande bliver det unge par præsenteret, og deres forlovelsesring vist frem.

En forlovelsesring er den vigtigste ring for de fleste kvinder. Den er købt og givet i kærlighed og vil altid for kvinden være noget helt særligt. Med den ring besegler paret deres kærlighed og tilkendegiver, at det skal være dem fremover.

Ved brylluppet får kvinden muligvis en vielsesring, og senere i livet kan der komme andre ringe til, men ringen til forlovelsen er den vigtigste. Den har størst betydning, både som symbol og som smykke.

Den smukkeste ring

Ringens størrelse og udformning er naturligvis afhængig af giverens pengepung, for heller ikke de kongelige kan bruge uanede formuer på en forlovelsesring. Men alle mænd gør, hvad de kan for at give deres elskede den smukkeste ring, de kan forestille sig.

En ring kan være stor eller lille, besat med en enkelt eller med snesevis af diamanter - følelserne, kærligheden og glæden ved at modtage ringen er den samme.

Moden skifter

Moden skifter - også inden for forlovelsesringe. I den ældre generation skulle forlovelsesringene være store, ofte med gigantiske sten - allerhelst diamanter. Den unge generation af kongelige lægger mere symbolik i forlovelsesringen.

Farvesammensætningen på ædelstenene sender ofte et klart signal, og ringen er designet, så den kan bruges altid. De fleste unge kongelige lægger aldrig deres forlovelsesring - den er skabt, så den kan bruges både til hverdag og til fest.

Herover får du en række eksempler på de smukke ringe, som prinsesser og kommende prinsesser i både det danske og mange udenlandske kongehuse har fået af deres elskede på forlovelsesdagen.

Klik dig igennem billederne og læs historien bag ringene i billedteksten oven over artiklen.

Læs mere om: