11. feb. 2012
Af af Jon Bloch Skipper

Bliver prins Joachim overset af dronningen?

Giver dronning Margrethe sin ældste søn for meget opmærksomhed?
Giver dronning Margrethe sin ældste søn for meget opmærksomhed?
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Redaktøren af BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, Jon Bloch Skipper, svarer på spørgsmål fra læserne

Kære kongelige brevkasse!

Jeg synes, at dronningen tit henvender sig til Frederik, men glemmer Joachim i sine taler. Bliver han bevidst ignoreret eller bare overset?

Venlig hilsen

Karina Pach

-

Kære Karina Pach!

Det er naturligt, at dronning Margrethe er særlig opmærksom på sin ældste søn og nævner ham i alle relevante sammenhænge. Det er trods alt ham, der skal videreføre "familiefirmaet".

Jeg synes faktisk, at majestæten er god til også at nævne prins Joachim og resten af sin familie for den sags skyld. Under gallamiddagen i forbindelse med sit regeringsjubilæum henvendte hun sig da også direkte til sin yngste søn med ordene: "Også du, kære Joachim, har i årenes løb gang på gang som rigsforstander varetaget mange af mine pligter. Du er dig dit ansvar bevidst, og sammen med Marie er du også en støtte og en kilde til glæde for dine forældre og til gavn for dit land." '

Jeg tror ikke, at prins Joachim føler sig overset. Han er vokset op med de særlige vilkår i den kongelige familie og er vant til, at hans storebror har en særlig rolle. Prins Joachim er, som dronningen ofte har understreget, totalt blottet for jalousi.

Bedste hilsner

Jon Bloch Skipper

Har du spørgsmål til Den Kongelige Brevkasse, så send dit spørgsmål til jon@billed-bladet.dk, eller klik her!

Læs mere om: