Torsdag, 17. juni 2010 - af af Chefredaktør Annemette Krakau i Stockholm

Dagbog fra Stockholm: Nedtælling til kongeligt bryllup

BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakau følger det kongelige bryllup personligt fra Stockholm.
BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakau følger det kongelige bryllup personligt fra Stockholm.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør skriver dagbog fra Stockholm.

Så er startskuddet gået til Årets Bryllup! Jeg er på plads i Stockholm og vil hver dag skrive dagbog til dig for at give en stemningsrapport fra den svenske hovedstad, som i den grad er klar til fest!

Morgen og formiddag:
Skidt start på dagen: Mit fly var aflyst! Svensk pilotstrejke - virkelig irriterende! Sød SAS-dame tryllede og fik mig placeret på et andet fly - fire timer senere - med dansk besætning. Af sted til lufthavnen, men forbi BILLED-BLADET først for at hente de helt friske ugeblade, som skulle med i kufferten til Stockholm.

Eftermiddag:
Checkede ind hos meget glad svensk SAS-dame, der afslørede, at hun skal have den bedste fest på lørdag, når hun skal se kronprinsessebryllup. Så VM-fodbold på storskærm midt i huleagtig café i lufthavnen: Honduras-Chile. Kedelig kamp, men en sjov oplevelse at sidde i lufthavnen af alle steder og se VM. Så har man også prøvet det. Blev midt i anden halvleg ringet op af svensk TV og spurgt, om jeg vil være med i svensk TV's bryllupsstudie på lørdag. Nu må vi se, om jeg kan nå det. Endelig i luften med SK1424 og kurs mod Arlanda Lufthavn.

Aften:
Svensk grund under fødderne og ind til mit hotel, der skal være min base de næste fire dage. Det siges, at kong Carl Gustaf har lejet tre fulde etager her på hotellet til en del af sine gæster. Tændte TV'et, da jeg kom op på mit værelse. Svensk TV er gået i det vildeste bryllupsmode og viste HELE kronprins Frederiks bryllup med Mary Donaldson. Tændte præcis i det øjeblik, da Frederik begyndte at græde i kirken … fantastisk og uventet gensyn og bedste opvarmning til brylluppet på lørdag.

Sen aften:
Gik tur ud i Stockholms festpyntede blå-gule gader. Køligt, men tørt vejr. Snakkende og glade mennesker overalt. Mobilkameraer overalt. Masser af scener med optræden og underholdning. Gik op til Storkyrkan og Kungliga Slottet, hvor det hele sker på lørdag. En stor flok politibetjente snakkede sammen uden for slottet, men ellers var der helt stille - indtil jeg pludselig hørte noget inde fra kirken. Jeg gik helt tæt på og lyttede. Det var et kor, der øvede. Det lød utrolig smukt og stemningsfuldt. Og stort! Tror godt vi kan lægge an til gåsehud på lørdag! Herefter ned på Stortorget - nabo til Storkyrkan. Sad udendørs på en café og frøs, men lunede mig på min gode kop kaffe (med kanelbulle til, ups!). Gåtur tilbage til hotellet. Kom forbi Kungsträdgården, hvor svensk TV4 var vært ved et kæmpe show med bl.a. Grand Prix-Charlotte Perelli på scenen. Stoppede og slappede af med en masse god svensk popmusik, som jeg elsker. Retur til hotellet. Godnat fra LOVE 2010 - Stockholm.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden