18. jun. 2021
Af Marianne Singer

10 år siden: Gense de dejligste øjeblikke fra prinsesse Nathalies bryllup

Den 18. juni er det præcis 10 år siden, at prinsesse Benediktes datter, prinsesse Nathalie, sagde ja til Alexander Johannsmann ved et storslået bryllup i Berleburg, som også dronning Margrethe og kronprinsparret deltog i.

Det blev på alle måder en helt vidunderlig dag, da prinsesse Nathalie blev gift med Alexander Johannsmann ved et romantisk bryllup i den tyske by Berleburg den 18. juni 2011.

På den store dag så bruden fortryllende ud i en brudekjole i flødefarvet silkeduchesse med bådformet hals og flotte blonder af Henrik Hviid.

Funklende diadem

Til kjolen hørte også et tre meter langt slæb i silkeduchesse, underslået med silkeorganza og dekoreret med brudeparrets monogram i 47 centimeters bredde.

Prinsesse Nathalie bar prinsesse Margaretas brudeslør fra 1905 og dertil Cartier-diademet med bladranker i diamanter fra 1904.

Bryllup nummer to

Det var anden gang, at brudeparret sagde ja til hinanden, fordi de allerede var blevet borgerligt viet i maj 2010, da prinsesse Nathalie ventede deres første barn, den lille Konstantin Johannsmann, der blev født den 24. juli 2010.

Han var endnu for lille til at være med til vielsen, der foregik i Den Evangeliske Kirke i Berleburg.

Danske kongelige

Til gengæld var kirken fyldt med fornemme gæster fra nær og fjern, deriblandt dronning Margrethe og kronprinsparret.

Bruden ankom til vielsen klokken 17, men lige inden hun skulle gøre sig klar, opdagede hun, at hun havde glemt at få brudebuketten med.

Den bestod af hvide pæoner, ferskenfarvede roser og hvide fredsliljer, og der blev straks sendt en vogn af sted efter buketten, der lå på Berleburg Slot.

Et lykkeligt par

Bruden tog dog forsinkelsen helt roligt, og efter vielsen kom et lykkeligt par ud af kirken.

Senere var der stor fest i et telt i parken ved Berleburg Slot.

Læs mere om: